Ο Stefanos τούς έφτυνε κι αυτοί νόµιζαν ότι βρέχει

Παρακολουθώντας την οµιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σας κρύβω ότι λυπήθηκα όλους αυτούς που στο πολιτικό βιογραφικό τους προτάσσουν µε κεφαλαία γράµµατα τη συµµετοχή τους στους αγώνες των κινηµάτων της Αριστεράς. Τους έφτυνε κατάµουτρα και αυτοί έσκυβαν το κεφάλι. Τους ξεφτίλισε δηµοσίως, αφήνοντας να εννοηθεί πως υποδύονται τους αριστερούς, για να σιτίζονται δωρεάν από το «πρυτανείο» της Κουµουνδούρου. ∆υο φορές ανέφερε ότι «η Αριστερά είναι τρόπος ζωής, όχι τρόπος για να ζεις από αυτή». Σε ελεύθερη µετάφραση; Ξέρω τι κουµάσια είστε όλοι εσείς οι επαγγελµατίες αριστεροί.

Και δεν βρέθηκε ένας εκείνη την ώρα που ο Κασσελάκης τούς κουνούσε το δάχτυλο, εµφανίζοντάς τους ως βολεµένους γραφειοκράτες, να σηκωθεί όρθιος ενώπιον του και να του πει: «Μπάστα, µεγάλε, σαν πολλά δεν µας τα λες;». Ούτε ένας όµως… Ο Φώτης Κουβέλης τον κοίταζε αποσβολωµένος, ο Γιάννης Μπαλάφας έκανε κάτι γκριµάτσες δυσφορίας, και αυτό ήταν όλο. Νεκρική σιγή. Και βέβαια, την ώρα που ο Κασσελάκης διέσυρε τους «ιδεολόγους» της Αριστεράς, εισέπραττε τα χειροκροτήµατα κάτι πρώην πασόκων από τον χώρο του συνδικαλισµού, αλλά και της πρώην γραµµατέως της ΚΕ του κινήµατος, Μαριλίζας Ξενογιαννοπούλου. Τελικά, µέσα από αυτό το θέαµα, δικαιώθηκε ο Θανάσης Καρτερός, που λίγες ηµέρες νωρίτερα από τη συνεδρίαση της ΚΕ έλεγε στους συντρόφους του ότι… «εσείς φταίτε, που δεν µιλάτε και τον αφήνετε να σας παίζει, όπως γουστάρει».

Αμ' έπος, αμ' έργον, κύριε Κασσελάκη

«Καλώ από αυτό το βήμα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να δημοσιοποιήσουμε τις δηλώσεις μας. Είπαν ότι τις κατέθεσαν κι αυτοί. Ας τις δημοσιοποιήσουμε λοιπόν όλοι μαζί. Αύριο! Όχι το 2025 μετά τον έλεγχο από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Φτάνει πια η κοροϊδία και η συγκάλυψη», δήλωσε στην ΚΕ του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης. Και καλά έκανε. Όμως, από τη στιγμή που θέλει να κάνει τη διαφορά και να πείσει τον κόσμο ότι ο ίδιος είναι καθαρός σε όλα, για ποιο λόγο απαιτεί τη δημοσιοποίηση των «Πόθεν Έσχες» των άλλων; Λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας δώσει στη δημοσιότητα το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στις 30 Ιουνίου και μετά ας προκαλέσει όποιον πολιτικό του αντίπαλο να κάνει το ίδιο. Όχι όμως να κατηγορεί εκ του ασφαλούς τους πάντες, δημιουργώντας εντυπώσεις, δίχως να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να τους πιέσει, βγάζοντας στη φόρα τη δική του δήλωση. Ένας πολιτικός που ομνύει στη διαφάνεια και την καθαρότητα δεν ετεροκαθορίζεται.

Πήρε μαθήματα από τον μετρ της παραπλάνησης

Στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ως ένας άνθρωπος και πολιτικός που δεν λέει ποτέ ψέματα παρά μονάχα αλήθειες. Ή μας δουλεύει ή έχει ξεπατικώσει την τεχνογνωσία του… μετρ της παραπλάνησης, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζοντας τα πράγματα όπως τον βολεύουν.

Μόνο τις συνεντεύξεις του στον Γιώργο Λιάγκα να πάρει κανείς, θα διαπιστώσει πως, όταν δεν θέλει να πει ψέματα, κρύβει την αλήθεια. Ο ίδιος δεν έλεγε ότι αγόρασε σπίτι στο Κολωνάκι με χρήματα που έβγαλε από τη δουλειά του; Και τελικά αποδείχτηκε ότι το σπίτι πληρώθηκε από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ; Ο ίδιος δεν καυχιόταν πως διαθέτει εταιρείες με αστακοκάραβα και μετά δήλωνε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Ο ίδιος δεν διαβεβαίωνε ότι δεν θα κλείσει η «Αυγή», μπερδεύοντας τον Πλουμπίδη με τον Μπελογιάννη, και της έβαλε λουκέτο; Ο ίδιος δεν ισχυριζόταν πως δεν ήταν ποτέ θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά έτρεχε να δικαιολογήσει τα εγκωμιαστικά άρθρα που του έγραφε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης; Ο ίδιος δεν ξενάγησε στο σπίτι του τον Νίκο Ευαγγελάτο και τώρα τον κατηγορεί πως ασχολήθηκε με το σπίτι του; Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν πολλά ακόμη που τον καθιστούν ανειλικρινή.

Ακόμη ένας businessman

Αν έχω καταλάβει καλά το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο Παύλος Γερουλάνος, για να προβάλει το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας, είναι ότι διαθέτει επιχειρηματικό ταλέντο και μπορεί να αναστήσει το κόμμα, όπως έκανε με τη χρεοκοπημένη εταιρεία της οικογένειάς του. «Ένα πράγμα το οποίο θεωρώ κομβικό σε αυτή τη διαδικασία και το οποίο φέρνω στο τραπέζι είναι ότι όλη μου τη ζωή φτιάχνω εξαιρετικά δυνατές ομάδες. Το έχω κάνει στην εταιρεία μου, όταν ήταν πτωχευμένη, το έχω κάνει στον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Το έχω κάνει στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού», δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα. Πάντως, κάτι τέτοια έλεγε και ο Στέφανος Κασσελάκης και έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή