Σταθερά των αντιπάλων του προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση GPO για τα ''Παραπολιτικά'': Προβάδισμα Ανδρουλάκη με 39,4% - Στο 22,3% ο Δούκας, στο 19,9% ο Γερουλάνος - Η μάχη για το ΠΑΣΟΚ

Εκεί που θα αρχίσουν να ζορίζουν τα πράγματα είναι αν αρχίσει να διευρύνεται το κοινό που θα προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το Big Mouth του powergame.gr, o Ανδρουλάκης θα τα βρει σκούρα αν ο Χάρης Δούκας καταφέρει να προσελκύσει στις «πράσινες» κάλπες κάμποσες χιλιάδες ΣΥΡΙΖΑίους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να τον βλέπουν με καλό μάτι.

Πέραν από όλα αυτά, άξιο προσοχής των στοιχείων της έρευνας είναι τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει στη δημοσκόπηση ο Παύλος Γερουλάνος. Οι γνωρίζοντες αποδίδουν τη δυναμική του στο γεγονός ότι, πρώτον, δείχνει σοβαρότητα και, δεύτερον, ότι εγκαίρως έχει μαντρώσει τους Παπανδρεϊκούς.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν και δη συλλήβδην με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου.

Ανακοινώνει η Διαμαντοπούλου

Ουσιαστικά τα τυπικά μένουν για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έρχεται να ανακατέψει για τα καλά της πασοκική τράπουλα. Όσοι γνωρίζουν τη γυναίκα διαβεβαιώνουν ότι για να το αποφασίσει, έχει μετρήσει τα πάντα. Ακόμη και τους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ για τις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ, η ίδια δήλωσε «παρούσα».

Διαβάστε εδώ: ''Χρησμός'' Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ''Δε θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία''

Αν και εφόσον, πάντως, το επιχειρήσει θα έχει μαζί της, εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, και κάτι άλλους παλιούς προέδρους. Σύμφωνα με τη στήλη, ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη.

Τι αναφέρει το Big Mouth

Ανησύχησε το γκάλοπ της GPO

– Σας έγραφα την Παρασκευή για το γκάλοπ της GPO, που δημοσίευσαν τα Παραπολιτικά, μετρώντας τη δυναμική των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναμενόταν, ο αρχηγός Ανδρουλάκης (που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη) προηγείται σταθερά των αντιπάλων του. Απολύτως λογική εξέλιξη, αφού στο μικρό κόμμα ουδείς αμφισβητεί ότι είναι τεράστιος ο νυν πρόεδρος. Εκεί που θα αρχίσουν να ζορίζουν τα πράγματα είναι αν αρχίσει να διευρύνεται το κοινό που θα προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες. Για παράδειγμα, θα ζοριστεί ο πράσινος Νίκος αν ο δήμαρχος Δούκας καταφέρει να σηκώσει από τον καναπέ κάμποσες χιλιάδες ΣΥΡΙΖΑίους, οι οποίοι πρέπει να σας πω ότι τον βλέπουν με καλό μάτι. Σε αυτά, όμως, που κράτησα ήταν και τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει στη δημοσκόπηση ο Γερουλάνος, που, αν και δεν έχει κάνει μεγάλη φασαρία με την υποψηφιότητά του, δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Οι γνωρίζοντες αποδίδουν τη δυναμική του υποψήφιου Παύλου στο γεγονός ότι, πρώτον, δείχνει σοβαρότητα και, δεύτερον, ότι εγκαίρως έχει μαντρώσει τους Παπανδρεϊκούς. Όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι θα αλλάξουν και δη για τα καλά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου.

Ανακοινώνει η Διαμαντοπούλου

– Τα τυπικά μένουν για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία (υποψηφιότητα) έρχεται να ανακατέψει για τα καλά τα σημερινά δεδομένα. Όσοι γνωρίζουν τη γυναίκα (προσωπικά δεν την έχω δει ποτέ από κοντά) με διαβεβαιώνουν ότι για να το αποφασίσει, έχει μετρήσει τα πάντα. Ακόμη και τους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση. Με την ευκαιρία, να σας πω επίσης ότι εφόσον το επιχειρήσει, θα έχει μαζί της, εκτός από τον πρόεδρο Ανδρέα Λοβέρδο, και κάτι άλλους παλιούς προέδρους. Με δεδομένο πάντως ότι σιγά-σιγά σφίγγουν οι ζεστές, ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη.