Μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, με την σχετική λίστα να έχει ήδη καταρτιστεί και τον πρωθυπουργό να βρίσκεται ενώπιον αποφάσεων για το πότε θα τραβήξει το σχετικό χαρτί, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Οι υπέρμαχοι, δε, της όσο το δυνατόν πιο άμεσης ανακοίνωσης θεωρούν πως ο Αύγουστος είναι ίσως ενδεδειγμένος για να λειτουργήσει ως μήνας προσαρμογής σε σχέση για τους νέους κατόχους των αξιωμάτων.

Όπως αναφέρει η στήλη, εκτός από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, βιογραφικά συλλέγουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μυλωνάκης, όπως και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης. Σημειώνεται, δε, πως οι προωθούμενες αλλαγές αναμένεται να έχουν δομικό χαρακτήρα.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Ένα από τα θέματα που συζητούνται εντόνως τις τελευταίες μέρες σχετίζεται με τις φημολογούμενες αλλαγές στους γενικούς γραμματείς. Με δεδομένο ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα, μένει να δούμε πότε θα επιλέξει ο πρόεδρος Μητσοτάκης να τραβήξει από το συρτάρι του το σχετικό χαρτί. Με τα σημερινά δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να ανακοινώνει τον ανασχηματισμό των γραμματέων προς τα τέλη του μήνα, αφού, όπως λένε οι υπέρμαχοι της όσο το δυνατόν πιο άμεσης ανακοίνωσης, ο Αύγουστος μπορεί να είναι διάστημα προσαρμογής. Για την ιστορία και μόνο, να σας πω ότι εκτός από τον υπουργό Σκέρτσο, βιογραφικά συλλέγουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, όπως και ο σύμβουλος του αρχηγού Κυριάκου, Θανάσης Νέζης. Αν κρίνω από τα όσα φτάνουν στ’ αυτιά μου, οι προωθούμενες αλλαγές θα έχουν δομικό χαρακτήρα.