Από την Ουάσινγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο για τον τελικό του Euro 2024, μετά στη Λευκωσία για τη μαύρη επέτειο της εισβολής και στη συνέχεια στο Παρίσι για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ταξιδιωτική ατζέντα του πρωθυπουργού είναι γεμάτη όχι μόνο με εγχώριες περιοδείες αλλά και με διεθνείς επισκέψεις που θα συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου με ισχυρούς Ευρωπαίους ηγέτες. Αλλά παράλληλα και συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεμάτη ταξιδιωτική ατζέντα  

Το επιτελείο του προετοιμάζει ήδη τα επόμενα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουάσινγκτον, όπου σήμερα αναμένεται να έχει σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου και θα παρακολουθήσει στο Olympiastadion τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Euro 2024, πιθανότατα μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Στις 20 Ιουλίου θα βρεθεί στη Λευκωσία για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, σε μια κίνηση με υψηλούς συμβολισμούς. O Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον Ιούλιο του 1974. Η παρουσία Μητσοτάκη στην Κύπρο θα τον καταστήσει τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται την Κύπρο σε επέτειο της εισβολής του 1974.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 στη δεύτερη επίσκεψή του στη Γαλλία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμμ. Μακρόν.