Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των γενικών γραµµατέων από το Μέγαρο Μαξίµου, ενόψει του δοµικού ανασχηµατισµού που ετοιµάζει η κυβέρνηση στις γενικές γραµµατείες των υπουργείων, πιθανόν ακόµη και εντός του Ιουλίου.

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, µε πρωτεργάτες τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, και τον Θανάση Νέζη, έχουν αναλάβει την κατάρτιση της σχετικής λίστας ούτως ώστε να παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τον κατάλογο µε τα κατάλληλα πρόσωπα για τα κοµβικά πόστα, στοχεύοντας στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπουργείων αιχµής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι λόγοι που οδηγούν στον δομικό ανασχηματισμό γενικών γραμματέων

Οι λόγοι που ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισµένος να προχωρήσει στις δοµικές αλλαγές στις γενικές γραµµατείες είναι κατ’ αρχάς ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας βουλευτές εξέφρασαν παράπονα ή δυσαρέσκεια για τη δράση ορισµένων στελεχών, ενώ παράλληλα δεν περνούν απαρατήρητες οι αρρυθµίες και καθυστερήσεις στην παραγωγή έργου ορισµένων χαρτοφυλακίων.

«Πήρα τα µηνύµατα για παράπονα σε γραµµατείς και θα δείτε αλλαγές», είχε πει άλλωστε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του µετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, προαναγγέλλοντας αλλαγές στις γενικές γραµµατείες παραγωγικών υπουργείων που θα πραγµατοποιηθούν εντός του θέρους, τονίζοντας ακόµη ότι «οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσµατα αντί για ανέξοδα λόγια».

Έδωσε µε αυτό τον τρόπο το στίγµα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόµενο διάστηµα και θα στοχεύει στη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών σε κρίσιμους τομείς, με έμφαση στην Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την εργασία και τη λειτουργία του κράτους. Συνεπώς σε αυτούς τους τομείς αναμένονται διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο γενικών γραμματέων, με στόχο την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση, ιδίως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα μηνύματα των πολιτών στην κάλπη.

Οι «φάκελοι» των βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ

Το θέμα ήδη συζητείται στο Μαξίμου και σύντομα θα δούμε αλλαγές προσώπων στις κομβικές αυτές θέσεις σε διάφορα υπουργεία, με στόχο τα νέα στελέχη που θα επιστρατευτούν να τρέξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με τους βουλευτές του ανά ομάδες.

Ήδη από κάθε βουλευτή έχει ζητηθεί να αποστείλει δύο τρία σημαντικά θέματα του νομού του που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης. Οι «φάκελοι» θα συγκεντρωθούν από τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Στέλιο Κουτνατζή, ο οποίος και θα ελέγξει πού και γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις ή αστοχίες στην υλοποίηση έργων που επισημαίνουν οι βουλευτές.


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή