Αγαπητό μου ημερολόγιο...

Στην οικογένειά μου, είμαστε αυτό που όλοι οι γείτονές μας θέλουν να γίνουν: Ευρηματικοί, πρωτοπόροι και τσαχπινοχαρούμενοι.

Αυτό τον καιρό το καμάρι της οικογένειας, εκτός από μια ξαδέλφη μου, την Λεμονίτσα, που πέρασε ΤΕΙ Λογιστικής, και την είχε πρώτο πλάνο ο Ευαγγελάτος τις προάλλες που είχε ρεπορτάζ για τους αριστούχους (η Λεμονίτσα ήταν πίσω από τον αριστούχο, ψώνιζε κάτι από το περίπτερο) είναι η γιαγιά μου.

Η γιαγιά μου είναι από αυτούς τους συνταξιούχους που εργάζονται ακόμη.

Τη βγάλαμε στην εργασιακή αγορά από τότε που μας άνοιξε τα μάτια η Δόμνα Μιχαηλίδου και μας είπε ότι ο 72χρονος έχει μπροστά του ακόμη πολλά χρόνια 6ήμερης εργασίας. Φυσικά και το δηλώνει ότι εργάζεται. Μπορεί όχι στην εφορία, αλλά στην ενορία σίγουρα. Ε, κακά τα ψέματα, μετά από κάποια χρόνια… με τον παπά θες να τα έχεις καλά.

Για να καταλάβεις, εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ μαύρα λεφτά δεν καταδεχόμαστε να βάλουμε στο σπίτι μας. Με το που τα παίρνουμε τα δίνουμε αμέσως. Επενδύουμε στην ενέργεια (ρεύμα), στις τηλεπικοινωνίες (ίντερνετ), σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και σε κοινωφελή έργα (κοινόχρηστα).

Η γιαγιά μου, από τότε που ο παπα-Γιώργης την έκανε διαχειριστή στην σελίδα της ενορίας σε φεις μπουκ και ίνσταγκραμ έγινε ο φόβος και ο τρόμος στην γειτονιά, γιατί ξεσηκώνει τους συνταξιούχους λέει, κι αντί να δίνουν την σύνταξη στα εγγόνια, στα δάνεια, στα κοινόχρηστα και στα τέμπλα του ναού, τα τρώνε σε εκδρομές, σε αγορές από το Τέμου και το σοπφλιξ, σε διακοπές σε όλα τα λουτρά της χώρας (απαραιτήτως κάθε χρόνο στα Πόζαρ), οργανώνει επίσης τσάλεντζ, με ΚΑΠΗ ή ενορίες άλλων δήμων.

Αυτό καμιά φορά με τρομάζει γιατί κάνουν και επικίνδυνα πράγματα. Συνήθως χωρίζονται σε ομάδες και κάνουν την γνωστή δοκιμασία… ανοχής στη γλυκόζη (καμπύλη σακχάρου), παρουσία ειδικού πάντα βέβαια, της Ανθούλας της νοσοκόμας.

Άλλη φορά πάλι, το φτάνουν στα άκρα: Χωρίζονται σε ζευγάρια και κάνουν αγώνες ταχύτητας με τα πι κι όποιος φτάσει πρώτος παίρνει παραπεμπτικό για αίμα και ούρα, χωρίς ραντεβού.

Κάποιοι ξεφεύγουν είναι αλήθεια και αλητεύουν βάζοντας σε κίνδυνο την υπόληψη της ενορίας. Την άλλη φορά δύο ηλικιωμένοι μπήκαν μέσα στο παζάρι πάνω σε ηλεκτρικά πατίνια και κόντεψαν να πατήσουν την ίδια την παπαδιά. Αργότερα αποδείχθηκε ότι είχαν κάνει χρήση αντικαταθλιπτικών! Η παπαδιά δεν θέλησε να τους κάνει μήνυση, γιατί στο δίσκο της Εκκλησίας κάθε Κυριακή ρίχνουν 5ευρα. Δεν είμαστε για τέτοια τώρα. Προχθές συνέλαβαν τον κ. Γεράσιμο για άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ενώ βρέθηκε πάνω του και μικροποσότητα ζάχαρης. Αν δεν πήγαινε ο κύριος Στέφανος, ο καρδιολόγος του, με τις αιματολογικές στο χέρι για να δουν τιμές ζαχάρου και γλυκοζυλιωμένης θα τον πήγαιναν αυτόφωρο.

Κάθε Τετάρτη κάνουν επισκέψεις σε ινστιτούτα αισθητικής (έτσι για μια τελευταία ματιά) ή σε γραφεία κηδειών (έτσι για μια πρώτη γνώμη).

Για να βγάλει λεφτά η ενορία, έναντι αμοιβής οργανώνονται σε γκρουπ, ζωντανό (;) κοινό που λένε, τα οποία η γιαγιά μου κανονίζει και στέλνει σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κηδείες ή γάμους επωνύμων που θέλουν μπούγιο ή στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Αλλά η μεγάλη ζήτηση στα γκρουπ συνταξιούχων είναι έξω από τα δικαστήρια παρουσία κάμερας πάντα. Τελικά ο συνταξιούχος είναι το δυναμικό κοινό για κάθε περίπτωση. Έχει ζήτηση.

Έστειλε και τις προάλλες στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με Σαμαρά και Καραμανλή.  Φαντάσου, πίσω από τον Καραμανλή κάθονταν η θεία Μεταξία, η θεία Σούλα και ο Φίλιππας που έχει το μπακάλικο στη γωνία. Ο θείος Στάθης και τα μπακούρια, οι φίλοι του πατέρα μου, δίπλα στον Σαμαρά. Από Λευτέρη Ζαγορίτη και πίσω, όλοι της ενορίας μας ήταν.

Τα Σάββατα, τους ζυγούς μήνες, διοργανώνει live με τον πάπα-Γιώργη και κάνει γκιβ εγουέι κόλλυβα και πακέτα που περίσσεψαν από τα μνημόσυνα, με το απαραίτητο φυσικά ντισκλάιμερ ότι δεν είναι κατάλληλα για διαβητικούς. Τους μονούς μήνες ανεβάζει βίντεο γκετ ρέντι γουιθ μι. Τις προάλλες ανέβασε όλη την προετοιμασία του κ. Μιλτιάδη, από τον τέταρτο, που πήγε για αξονική στεφανιογραφία. Έκανε και γκιβ εγουέι δύο σκιαγραφικά, (τα καλά, τα ούλτρα βιστ των 100ml, έχουν έλλειψη κιόλας αυτά, δεν τα βρίσκεις εύκολα στα φαρμακεία) και τρία δωρεάν τρισάγια σε τάφο της επιλογής σας, προσφορά του πάπα-Γιώργη. Είχαν μεγάλη επιτυχία τα τρισάγια, όμως δεν συγκρίνεται με τα τρίπλεξ καρωτίδων που έδωσε δωρεάν στο λάιβ στρίμινγκ που έκανε στο Συνέδριο για τα 50χρόνια  της Νέας Δημοκρατίας. Σε όλες τις εθνικές επετείους κάνει λάιβ στρίμινγκ. Θα κάνει και τον 15Αύγουστο. Θα δώσει τρεις άνω και κάτω κοιλίας, μια αξονική κολονοσκόπηση, μια μαγνητική εντερογραφία και… το πλήρες πακέτο φωταγώγησης της Εκκλησίας και με τους τρεις πολυελαίους σε μυστήριο επίσης της επιλογής σας! Τσσσσσσσ καλά άχαστο! Συντονιστείτε.

Η γιαγιά μου, χαζά χαζά, είναι πια η κορυφαία ινφλουένσερ της γειτονιάς και λίγο ακόμη θέλει και θα φάει την σκόνη της η Τούνη.

Το μόνο που μας προβληματίζει είναι μια κυρία που μας τηλεφωνεί συνέχεια. Είναι λέει από την Αρχή για το Ξέπλυμα. «Να βάζεις λουλάκι» της είπε η μαμά μου και της το έκλεισε.

Χθες, η γιαγιά μας ανακοίνωσε ότι θα κάνει και only fans. Δεν ξέρω αν γνωρίζει καν τι σημαίνει, αλλά την αφήνουμε να ζήσει το όνειρό της. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν το όνειρό τους, όχι μόνο ο Γερουλάνος και ο Κατρίνης.

Οι μεγάλοι υποστηρικτές του only fans της γιαγιάς θα έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν… κρατηθείτε… δωρεάν είσοδο με καθαρό 100% ορό σε ειδικό ποτήρι-ουροσυλλέκτη στο κλαμπ Σκορπιός.

Τι να φτουρήσει  τώρα ο Ευαγγελάτος με τα 20χίλιαρα. Ντεμέκ δίνει κι αυτός δώρα. Εδώ είναι το ζουμί.

 

Άγνωστες λέξεις: Φοροδιαφυγή, Απομεχικορίο Κιαπομαροκομιλάνο, POV, τρολ


Διαβάστε επίσης: Οικογένεια Μαρμελλάδα: Το rebranding της θείας Μεταξίας (4)