Πού πάµε, κύριε Μανώλη;

Επειδή από χθες έχει φουντώσει η συζήτηση αν ο δήµαρχος της Αθήνας, Χάρης ∆ούκας, πληροί τα κριτήρια των καταστατικών προβλέψεων του ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει την αρχηγία του κόµµατος, η απάντηση είναι πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ζήτηµα.

Αυτή είναι, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, η επικρατούσα θέση και των µελών της Ε∆ΕΚΑΠ, έστω και αν αυτή δεν έχει συνεδριάσει διά ζώσης, επειδή η πρόεδρός της Νανά Βρυώνη νοσούσε τις προηγούµενες ηµέρες µε COVID, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος εντός της ηµέρας αναµένεται να επιβεβαιώσει ότι για τον ίδιο δεν υφίσταται κανένα κώλυµα για την υποψηφιότητα του δηµάρχου της Αθήνας.

Το κωµικά οξύµωρο της σηµερινής ηµέρας είναι ότι θα εµφανιστεί ο Ν. Ανδρουλάκης να στηρίζει το δικαίωµα του Χ. ∆ούκα να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και να τον έχει αντίπαλό του, ενώ υπεύθυνοι για τις αµφιβολίες που προκλήθηκαν αναφορικά µε το αν µπορεί να είναι υποψήφιος ή όχι είναι κάποια πρόσωπα που τα προηγούµενα χρόνια είχαν τον πρώτο λόγο στη σύνταξη του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και σήµερα του λένε «πάµε, Χάρη».

Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραµµατέας της ΚΕ του κόµµατος την περίοδο 2018-2019, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Κοντολογίς, οι ίδιοι άνθρωποι που έφτιαχναν το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ τα προηγούµενα χρόνια και σήµερα στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χ. ∆ούκα θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το θέµα που προκλήθηκε σχετικά µε την υποψηφιότητά του. «Μανώλη, πάµε».

Τελικά τον θέλουν τον Μελανσόν ή όχι;

Όσο και αν προσπαθεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, να μας πείσει ότι στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άπαντες ερμηνεύουν με τον ίδιο τρόπο τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, σίγουρα δεν είναι εύκολο να το καταφέρει. Για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, αλλιώς επιχειρεί να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας το μήνυμα των γαλλικών εκλογών στην εγχώρια πολιτική σκηνή και εντελώς διαφορετικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Μέχρι τώρα, και μέσα από τις αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες αναλύσεις που κάνουν στην Κουμουνδούρου, δεν έχουμε καταλάβει αν «πανηγυρίζουν» για την άνοδο του Μελανσόν και την ήττα της Λεπέν στον δεύτερο γύρο ή αν αισθάνονται εξίσου ευτυχείς που δεν πήγε «αδιάβαστος» ο Μακρόν. Ο Στ. Κασσελάκης ακόμη δεν έχουμε καταλάβει με ποιον είναι. Και ο Αλ. Τσίπρας επίσης.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Το "ασυμβίβαστο" Δούκα και η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου - Μύλος με τη διευρυνόμενη λίστα υποψήφιων αρχηγών


! Για την τεχνογνωσία που μπορεί να παρέχει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ, την οποία συντονίζει το Τμήμα Χημείας, στην παρακολούθηση της δημόσιας Υγείας, μέσα από την καταγραφή της συγκέντρωσης παθογόνων οργανισμών στα λύματα, ενημέρωσε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος, τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα.

Εξοπλίζεται με «αποκαλύψεις» για... τη δύσκολη ώρα

Δεν ξέρω εάν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, όταν ανέλαβε γενικός διευθυντής στο ραδιόφωνο του κόμματος, «Στο Κόκκινο», βρήκε κόσμο να πληρώνεται με «μαύρα», αλλά σίγουρα, στον εσωτερικό διάλογο που έχει ανοίξει για τα οικονομικά της Κουμουνδούρου, μπορεί να ενημερώσει τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για τα ταξίδια που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολλανδία, προκειμένου -με τη βοήθεια του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα- να πάρουν «τεχνογνωσία» για το πώς στήνεται ένα κανάλι. Επάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο Αρβανίτης μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στον Κασσελάκη, ο οποίος ψάχνει τα πάντα και τους πάντες. Και ο λόγος που το κάνει αυτό; Μα, για να μπορεί να περάσει στην «αποκαλυπτική αντεπίθεση», σε περίπτωση που η παρουσία του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τεθεί υπό καθεστώς διακινδύνευσης. Και επειδή μέχρι τώρα φαίνεται ότι ο Κασσελάκης είναι σε θέση να κρατά πολλούς και πολλές σε ομηρία, είναι λογικό να μην κουνιέται φύλλο κάθε φορά που τους «απειλεί» με κόσμιο -υποτίθεται- τρόπο.

«Με ποιους είμαστε»

Την ανάγκη να καθορίσει το ΠΑΣΟΚ την ταυτότητά του, την πολιτική του ατζέντα και να ξαναβρεί τη στελεχιακή του αυτοπεποίθηση, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία, και μετά να προχωρήσει με σταθερά βήματα, τόνισε -μιλώντας στο Open- ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Πριν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, πρέπει τουλάχιστον, όσον αφορά τη δική μας παράταξη, ένα κόμμα το οποίο πέρασε πολλά, να έχει κάνει μια πολιτική διαδικασία, ένα συνέδριο στο οποίο θα έπρεπε να έχει καθορίσει σε ποιους απευθύνεται και με ποιους είναι και μετά να έχουμε μια οργανωτική διαδικασία η οποία θα εκλέξει μια ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της δημιουργίας του εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης προς τη Νέα Δημοκρατία».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»