Το γεγονός πως η προηγούμενη των ευρωεκλογών δεν θα είχε καμία σχέση με την επόμενη είχε γράψει εδώ και καιρό η στήλη Big Mouth του powergame.gr. Και αυτό γιατί η κατάσταση για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την επανεκλογή της στην προεδρία της Κομισιόν δυσκολεύει.

Δηλαδή, τα νούμερα δεν… βγαίνουν και το ενδεχόμενο να μην επανεκλεχθεί η Φον ντερ Λάιεν είναι «ορατό όσο ποτέ άλλοτε στον ευρωπαϊκό ορίζοντα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη.

Διαβάστε ακόμα: Πληθαίνουν οι ''αντιρρησίες'' για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν κερδίσει μια δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» της Κομισιόν, τα δεδομένα αυτομάτως αλλάζουν, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναζητούν νέο πρόσωπο για την προεδρία Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην περίπτωση αυτή -σύμφωνα πάντα με το «Big Mouth»- ένα από τα πρόσωπα που θα πέσουν σίγουρα στο τραπέζι θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αν και θα αρνηθεί, αν τελικά πράγματι του προταθεί να είναι διάδοχος της Φον ντερ Λάιεν, παρ’ όλα αυτά δεν παύει το γεγονός ότι θα ακούσει μια άκρως τιμητική πρόταση.

"Εκτινάχθηκε" το σενάριο Μητσοτάκη

Η στήλη, επίσης, αποκαλύπτει πως αν και μέχρι πρότινος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 10% πιθανότητες να αποτελέσει λύση, στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να εκλεγεί για δεύτερη φορά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, τις τελευταίες μέρες το ποσοστό αυτό έχει «εκτιναχθεί» στο 40%.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως -όπως επαναλαμβάνει εξάλλου και η στήλη-, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφήσει την πρωθυπουργία στην Ελλάδα για την προεδρία στην Κομισιόν.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.