Την έξοδο είδε από τον ΣΚΑΪ το επί πολλά έτη απόλυτο αφεντικό του ομίλου, Εύη Κουτσαυτάκη, με το διαζύγιο βόμβα - που αποκάλυψε πρώτη η στήλη Big Mouth του Powergame.gr - να επισημοποιείται και μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες ο σταθμός του Φαλήρου.

Διαβάστε ακόμα: Επιβεβαίωση Big Mouth: Τέλος η Εύη Κουτσαυτάκη από τον ΣΚΑΪ - Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

Σήμερα, η στήλη προχωρά το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω και αποκαλύπτει πολλά αναφορικά με το παρασκήνιο της αποχώρησης της πρώην «σιδηράς κυρίας» του ομίλου. Το «γυαλί» άρχισε να «ραγίζει» στον απόηχο των χαμηλών πτήσεων που κατέγραφε ο σταθμός, βάσει των μετρήσεων της εταιρίας Nielsen. Η Εύη Κουτσαυτάκη φαίνεται πως δεν μπορούσε να «χωνέψει» τα συγκεκριμένα νούμερα και, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth, ζήτησε από τον Παύλο Μαρινάκη να... νομοθετήσει, ουσιαστικά, προκειμένου ο ΣΚΑΪ να... πάρει τα πάνω του τηλεοπτικά.

Αν, όμως, το σχετικό παράλογο αίτημα ικανοποιείτο, η κυβέρνηση θα ερχόταν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Κυριακού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην «υποκύπτει» σε αυτό που ζήτησε η - πρώην πλέον - CEO του σταθμού του Φαλήρου. Η Εύη Κουτσαυτάκη - σύμφωνα πάντα με το Big Mouth - φαίνεται πως... «νευρίασε» με τον Παύλο Μαρινάκη, επιβάλοντας πριν από έναν μήνα ένα «ιδιότυπο» εμπάργκο σε βάρος του.

Κάποια στιγμή αυτό έφτασε στ’ αυτιά του προέδρου του ομίλου, Γιάννη Αλαφούζου, και εκεί επήλθε η μεγάλη έκρηξη, με την αντίστροφη μέτρηση για ένα καθόλου βελούδινο διαζύγιο να ξεκινά και να καταλήγει στην επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ.

Στην Εύη Κουτσαυτάκη, βέβαια, ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ - όπως ανέφερε έγκαιρα η στήλη - δεν «χρέωσε» μόνο τις χαμηλές μετρήσεις της Nielsen (που οδήγησαν  την άλλοτε «κυρίαρχη» στο σταθμό του Φαλήρου να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρίας, κάτι που αναίρεσε άμεσα ο Γιάννης Αλαφούζος), αλλά και την αλλοίωση του προφίλ του σταθμού, καθώς εκεί που έβλεπε ο κόσμος τους «Φακέλους» του Παπαχελά και τις έρευνες του Τέλογλου, αναγκάστηκε να βλέπει τις σαπουνόπερες και τα τηλεπαιχνίδια του Ατζούν.

Ωστόσο, ίσως αυτό το τελευταίο - αναφορικά με τη φυσιογνωμία του καναλιού - να μην είναι αποκλειστικά ευθύνη του πρώην διευθυντικού στελέχους του σταθμού. Εν προκειμένω, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth, την προνομιακή σχέση με τον «Mr. Survivor», Ατζούν Ιλιτζαλί δεν την είχε άλλωστε η Εύη Κουτσαυτάκη, αλλά ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, που δεν φάνηκε εν προκειμένω να αναγνωρίζει τα δικά του λάθη.

Και τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: ποια η επόμενη ημέρα; Σύμφωνα με την στήλη, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του σταθμού να παίρνει ο ίδιος το πηδάλιο, μοιράζοντας τις επόμενες μέρες ρόλους σε πρόσωπα που, ενώ έχουν ικανότητες, είχαν περιθωριοποιηθεί από την Κουτσαυτάκη. Παράλληλα, ήδη ξεκίνησε η αναζήτηση νέου CEO, ο οποίος θα ανακοινωθεί στη ΓΣ που προσδιορίστηκε για την 30ή Ιουλίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ