Η συναισθηματική ομιλία του Τσούνη στο Κολλέγιο Αθηνών

Μαθαίνω ότι μια συναισθηματική ομιλία εκφώνησε χθες το βράδυ στο Κολλέγιο Αθηνών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής αποφοίτησης των μαθητών του σχολείου. Εμφανώς συγκινημένος ο ίδιος, είπε ότι είναι η τελευταία αντίστοιχη τελετή στην οποία παίρνει τον λόγο, καθώς, όπως ανέφερε, σε περίπου έξι μήνες θα φύγει από την Ελλάδα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του από τη θέση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2025, όταν δηλαδή θα ορκίζεται ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ήταν τα καλύτερα τρία χρόνια της ζωής μου», ανέφερε, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την αγάπη τους και τη φιλοξενία τους. Ο Τσούνης αναφέρθηκε στους γονείς του, λέγοντας ότι στο χωριό που μεγάλωσαν στην ορεινή Ναυπακτία δεν είχαν ρεύμα και νερό, είχαν φτώχεια και δεν θα έβλεπαν ούτε σαν όνειρο ότι μια μέρα ο γιος τους θα μιλούσε ως πρέσβης των ΗΠΑ στο Commencement του Κολλεγίου Αθηνών.


Χαμός στο ΠΑΣΟΚ με τα γκρουπ επικοινωνίας

Σας έχω πει ότι αυτές τις μέρες που οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν φτιάξει γκρουπ επικοινωνίας για τις υποψηφιότητές τους, γίνονται ωραία σκηνικά ή και όχι που λένε οι πιτσιρικάδες… Για παράδειγμα, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου, που αποτελεί και το δεξί χέρι του Νίκου Ανδρουλάκη, έκανε «έξωση» από το γκρουπ ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ στο WhatsApp σε δύο κυρίες. Την Ανδριάννα Μαγγανιά και την Αναστασία Σιμητροπούλου, η πρώτη διευθύνει το γραφείο Τύπου του Χάρη Δούκα και η δεύτερη που ήταν και αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει πλέον απέναντι και δεν στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κάπως έτσι και εντελώς τυχαία η Στεφανία Μουρελάτου τις πέταξε εκτός…


Στον πυρήνα των συνεργατών του Κασσελάκη ο Νίκος Μωραΐτης

Να σας πω για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης μονοπωλεί για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς με τις παρεμβάσεις του έχει πυροδοτήσει νέες εντάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα όσα συνέβησαν χθες με τον Χρήστο Σπίρτζη ήταν ακόμα ένα επεισόδιο από τα πολλά τα οποία έχουν πρωταγωνιστή τον γνωστό στιχουργό. Και όσο κι αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χθες να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, οι πληροφορίες λένε ότι ανήκει στο προσωπικό του επιτελείο και γράφει πολλές αναρτήσεις του προέδρου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ενώ πολλές φορές συμβάλλει και στη συγγραφή ομιλιών. Είναι δε από τους πιο σκληροπυρηνικούς στη διαγραφή των διαφωνούντων, άποψη που έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα.


Δύσκολη εξίσωση για τους βουλευτές της ΝΔ στο Ηράκλειο

Μία δύσκολη εξίσωση θα κληθούν να λύσουν άμεσα στη ΝΔ, καθώς το επόμενο διάστημα θα εισαχθεί στη Βουλή η παραχώρηση του λιμανιού του Ηρακλείου. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι στις αντίστοιχες παραχωρήσεις των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Καβάλας εισηγητές ήταν βουλευτές των συγκεκριμένων εκλογικών περιφερειών. Στο Ηράκλειο, η μία έδρα ανήκει στον ανεξάρτητο πλέον Λ. Αυγενάκη, η άλλη στον Μ. Σενετάκη που ανασχηματίστηκε και η τρίτη στον «βενιαμίν» Κ. Κεφαλογιάννη, που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 30. Οπότε είτε δεν θα εισηγηθεί βουλευτής Ηρακλείου είτε θα πέσει στα βαθιά ο μικρός Κεφαλογιάννης.


Ξεκίνησαν τις επαφές για τους νέους γενικούς γραμματείς

Σημαντικό πρόσωπο με περγαμηνές και επιτυχημένη πορεία μαθαίνω πως έχει βολιδοσκοπήσει το κυβερνητικό επιτελείο για θέση γενικού γραμματέα σε Υπουργείο, μετά τις αλλαγές που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Ήδη το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέχει επιτελική και κομβική θέση κι αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ μας, πρόκειται σαφώς για σημαντική αναβάθμιση. Μάλιστα, το πιθανότερο να αναλάβει βαρύ χαρτοφυλάκιο. Εξ όσων γνωρίζω, έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί.


Πραγματοποιήθηκαν ήδη 147 τοποθετήσεις και μετακινήσεις εισαγγελικών λειτουργών

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεδριάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για τις μεταθέσεις δικαστών και εισαγγελέων εν μέσω των σημαντικών αλλαγών που έρχονται από το νέο δικαστικό έτος με τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη και τις ανάγκες που διενεργούνται στους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας. Ήδη, μάλιστα, ανακοινώθηκαν οι μετακινήσεις και οι τοποθετήσεις των εισαγγελικών λειτουργών. Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν και τοποθετήθηκαν οι εισαγγελείς εφετών, οι αντεισαγγελείς εφετών, οι εισαγγελείς πρωτοδικών, οι αντεισαγγελείς πρωτοδικών, ενώ διορίστηκαν πάρεδροι της Εισαγγελίας οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι τελείωσαν των εισαγγελικών κλάδων. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 147 τοποθετήσεις και μετακινήσεις εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες αποφάσεις για τους δικαστικούς λειτουργούς.