Ο Stefanos απειλεί και κανείς δεν ασχολείται

Μετά τις προειδοποιήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές, διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι περίµεναν ότι θα καθίσουν φρόνιµα οι ∆ιονύσης Τεµπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας. Χθες επανήλθαν στην πρότασή τους για προγραµµατική συµφωνία µεταξύ των κοµµάτων της Κεντροαριστεράς, µε σκοπό την εκλογική τους συµπόρευση. Μάλιστα, προτείνουν να τεθεί επικεφαλής ενός κοινού εκλογικού µετώπου πρόσωπο το οποίο θα αναδειχθεί µέσα από τα µέλη και τους φίλους όλων των προοδευτικών κοµµάτων. Τα τρία στελέχη, αφού εξηγούν ότι όλοι οι υφιστάµενοι κοµµατικοί φορείς διατηρούν την αυτοτέλεια τους ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά, εν συνεχεία επισηµαίνουν: «Μέσα από τη διαβούλευση που προτείνουµε, επιδιώκεται µόνο η διαµόρφωση ελάχιστης συµφωνίας στο προγραµµατικό πεδίο. Συµφωνίας που οδηγεί σε εκλογική συµπόρευση». Στο κείµενό τους επιχειρούν να αντικρούσουν τις ενστάσεις που διατυπώνονται, κυρίως από την ηγετική οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ετέθη το θέµα του bonus εδρών, σε περίπτωση συνεργασίας κοµµάτων. Υπάρχει το προηγούµενο του ΣΥΡΙΖΑ µε τις συνιστώσες που ήταν κόµµατα κατατεθειµένα στον Άρειο Πάγο. Ακούµε επιχειρήµατα για τον κίνδυνο ρευστοποίησης των κοµµάτων. Εκείνοι που τον επισηµαίνουν φαίνεται ότι δεν κατανοούν ότι η αποχή του 60% αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Επίσης, αρκετοί από όσους επισηµαίνουν αυτό τον κίνδυνο, µε τις ενέργειες και τις προτάσεις τους, τον επιτείνουν [...] Εάν και εφόσον καταστεί εφικτή (η προγραµµατική συµφωνία), οι Ελληνίδες και οι Έλληνες µαζί µε τα µέλη των κοµµάτων του χώρου, µέσα από ανοιχτές διαδικασίες κοινωνίας, θα προσδιορίσουν την ηγετική οµάδα και τον επικεφαλής του σχήµατος», αναφέρουν.


Μαίνεται ο εμφύλιος για τα συριζοτρόλ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στιχουργοί και παλικάρια έγιναν μαλλιά κουβάρια. Ο Χρήστος Σπίρτζης στις καταγγελίες που έκανε στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης για πληρωμένα τρολ που του επιτίθενται συστηματικά, αναφέρθηκε και σε «κάτι ξεπεσμένους στιχουργούς», εννοώντας τον Νίκο Μωραΐτη. Ο τελευταίος, που -ως γνωστόν- στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και ασκεί κριτική σε όσους τον υπονομεύουν, απάντησε στον Σπίρτζη, προειδοποιώντας τον με αγωγή, εάν τον εντάσσει στα «έμμισθα τρολ» της Κουμουνδούρου. «Εμένα εννοεί “ξεπεσμένοι στιχουργοί, δε θυμάμαι και καμιά επιτυχία”. Δε με χαλάει. Εδώ δε θυμάται ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Για το βασικό όμως: Ας τολμήσει να πει επωνύμως ότι μισθοδοτούμαι. Επωνύμως. Όχι “περιγραφές”. Για να μπορέσω να κάνω αγωγή», έγραψε στην απάντησή του.

Πρόταση στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ώστε -μέσα από τις ευνοϊκές προβλέψεις του για νέους συμπολίτες μας που θέλουν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία- να στηριχθεί και να αναζωογονηθεί η ελληνική περιφέρεια, κατέθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου με ερώτησή του στη Βουλή.


Με «παράσημο» τον κατά Σημίτη αγώνα του 1996

Πρόσωπο-κλειδί στον προεκλογικό αγώνα του Χάρη Δούκα είναι η πρώην βουλευτής του κόμματος Τόνια Αντωνίου, η οποία από την εποχή που ήταν γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει τις οργανωτικές της δυνατότητες σε σκληρές μάχες. Το μακρινό 1996 η Τόνια Αντωνίου είχε συγκρουστεί με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος και ηττήθηκε πανηγυρικά, όταν επιχείρησε να αλώσει το απόρθητο φρούριο της οδού Κωλέττη, εκεί δηλαδή που στεγαζόταν η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά φαίνεται πως θα δώσει τη μάχη για λογαριασμό του Δούκα με τα «πολιτικά εγγόνια» του Σημίτη, καθώς -ως γνωστόν- ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι θαυμαστής του τέως πρωθυπουργού. Η ίδια χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις πολύπλευρες επιθέσεις που δέχεται ο δήμαρχος της Αθήνας. «Έχω εντυπωσιαστεί από τη φοβερή επίθεση από τη ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους δημοσιογράφους, απ’ ό,τι κινείται, γιατί μπορεί να είναι υποψήφιος σε ένα κόμμα ένας δήμαρχος. Αυτό δεν το είδα ούτε όταν ο φίλος και σύντροφος κ. Καμίνης κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ ή όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας, κατέβηκε υποψήφιος. Όχι τέτοια χολή», κατέληξε.


Στη Βουλή τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ερώτηση για την εκτόξευση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας το ερώτημα πώς γίνεται, ενώ οι διεθνείς τιμές των καυσίμων μειώνονται, στην Ελλάδα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να ανεβαίνουν, κάνοντας λόγο για «ολιγοπωλιακή διάρθρωση μιας αγοράς που ουσιαστικά ελέγχουν μόλις δύο εταιρείες». Το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο πρόσφατη έρευνα σύγκρισης τιμών τα τελευταία χρόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για τα Χανιά η τιμή ενός απλού εισιτηρίου (Οικονομική Θέση - Deck) ανέβηκε από 27 € το 2019 σε 41 € το 2024, σημειώνοντας αύξηση 51,85%. Για τα εισιτήρια με αυτοκίνητο, η τιμή αυξήθηκε από 49 € σε 79 €, δηλαδή πάνω από 60%. Σύμφωνα με την έρευνα, οι τιμές προς όλα τα νησιά αυξήθηκαν έως και 60% σε σύγκριση με τις τιμές για αντίστοιχες διαδρομές στη Βόρεια Ευρώπη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 12/07/2024