Η Κεντροαριστερά αποτελεί ένα νεφέλωµα. Είναι κάτι που δεν µπορεί ή δεν θέλει να είναι Αριστερά ή Κέντρο και είναι κατάλοιπο της πολιτικής ιστορίας της χώρας. ∆εν καταλαβαίνω, γιατί υπάρχει η εµµονή στον όρο Κεντροαριστερά», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Αντώνης Κοτσακάς. «Η πρότασή µου είναι συγκεκριµένη. Αριστερός και προοδευτικός χώρος», πρόσθεσε αναφερόµενος στη νέα παρέµβαση, µε την οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι ∆ιονύσης Τεµπονέρας και Χάρης Τσιόκας επαναφέρουν την πρότασή τους για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. «Οι πολλοί δεν ασχολούνται µε την ουσία και το περιεχόµενο, ασχολούνται µε τους ρόλους. Εµάς δεν µας ενδιαφέρουν οι ρόλοι. Το ενδιαφέρον της κοινωνίας δεν επικεντρώνεται στις συνεδριακές δραστηριότητες των κοµµάτων. Να διερευνήσουµε τη δυνατότητα µόνο στο προγραµµατικό πεδίο και, αν βρούµε ένα κοινό σηµείο, ίσως είναι το πρώτο βήµα για µια µελλοντική συµπόρευση», υπογράµµισε ο Κοτσακάς. Ο έµπειρος πολιτικός προέβλεψε ότι στο τέλος οι δυνάµεις του προοδευτικού χώρου θα την πατήσουν, όπως στη Γαλλία. ∆ηλαδή θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν την τελευταία στιγµή να συνεργαστούν. «Στο τέλος, θα πάθουµε και στην Ελλάδα ό,τι έπαθε η Γαλλία. Θα αναγκαστούµε κάποια στιγµή, µέσα σε µια βραδιά και κάτω από ασφυκτική πίεση, να κλείσει µια συµφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Με αυτή του τη συνέντευξη έθεσε ένα καίριο ζήτηµα, που αφορά την αδυναµία των σηµερινών κοµµάτων να εγγυηθούν στον ελληνικό λαό κυβερνητική λύση. Αν δηλαδή αύριο ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης ή ο Νίκος Ανδρουλάκης «εκλογές εδώ και τώρα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα µπορεί να τους πάρει στα σοβαρά.


Η κληρονομιά των Τσιπροκαμμένων

Ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, κληθείς να τοποθετηθεί για δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αλλά και για τις βολές της αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραδέχθηκε κενά στην Άμυνα της χώρας, λόγω της ελληνικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, έκανε λόγο για «fake news, αθλιότητες, θλιβερά γεγονότα και κοπτοραπτική», εξισώνοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Λύση ως προς την κριτική και τις θέσεις τους σε εθνικά θέματα. «Πρόκειται για μια ακόμα άθλια διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση, που δυστυχώς συμπορεύονται στη διασπορά fake news, κάτι που γίνεται πιο θλιβερό όταν αφορά ζητήματα εθνικής Άμυνας και ασφάλειας. Έχουν προχωρήσει σε μια απαράδεκτη κοπτοραπτική μέθοδο στην προσπάθεια να αποδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήθεν δήλωση για κενά στην εθνική μας Άμυνα λόγω Ουκρανίας. Είναι αστεία πράγματα, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναφερόταν ξεκάθαρα στην Ευρώπη κι όχι στη χώρα μας. Όποιος τη διαβάσει, θα το αντιληφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σπίρτζης σε ρόλο Γαλιλαίου

Δεν ξέρω αν στο τέλος ο Χρήστος Σπίρτζης θα καταγραφεί στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ως «κακιά μάγισσα» ή ως «Γαλιλαίος», αλλά σίγουρα γεννά ερωτήματα ο τρόπος με τον οποίο «επικηρύχθηκε» ως «αιρετικός» από τον όχλο του «παπικού αδιαμεσολάβητου» του Στ. Κασσελάκη, με αίτημα την παραπομπή του στην «Ιερά Εξέταση» της Επιτροπής Δεοντολογίας της Κουμουνδούρου. Προσωπικά, δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον κ. Σπίρτζη, αλλά εδώ παραβιάστηκε το καταστατικό του κόμματος, καθώς οι όποιες καταγγελίες για όποιον λειτουργεί αντιθεσμικά ή αντικαταστατικά δεν διακινούνται ως δελτία Τύπου στα ΜΜΕ, ούτε παίρνουν χαρακτήρα συλλογής υπογραφών έπειτα από συντονισμένη κινητοποίηση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπενίσης θα έπρεπε ήδη να έχει βγει και να έχει καταγγείλει αυτή την επικοινωνιακή μέθοδο καθώς επίσης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν και αυτά λόγο στις εισηγήσεις ή τις αποφάσεις του πειθαρχικού οργάνου.


Νέα «παράκεντρα» προπαγάνδας στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη;

Το ερώτημα σε σχέση με τον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, που προσωπικά δεν τον θεωρώ καθόλου ξεπεσμένο αλλά έναν ταλαντούχο γραφιά της ελληνικής δισκογραφίας, δεν είναι αν «τα παίρνει» μαύρα ή φανερά από την Κουμουνδούρου, κάτι που ο άνθρωπος διαψεύδει, αλλά εάν λειτουργεί ως «παπαγαλάκι» του Στέφανου Κασσελάκη, συμμετέχοντας σε κάποιο «γκρουπ» με περιορισμένο αριθμό υποστηρικτών του σε γνωστή επικοινωνιακή εφαρμογή. Ασφαλώς, να λες την άποψή σου δημοσίως δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, μήτε ενοχοποιητική συμπεριφορά, όμως στην προκειμένη περίπτωση οι επιθέσεις που δέχεται σχετίζονται με τον παρεμβατικό ρόλο που επιχειρεί να διαδραματίσει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν «συνεννόησης» με την ηγεσία του κόμματος. Και επειδή από χθες κυκλοφορεί ένα βίντεο που εμπλέκει και τον διευθυντή επικοινωνίας του Στ. Κασσελάκη, Μ. Παπαδάκη, το ερώτημα είναι απλό: έχει φτιάξει η Κουμουνδούρου «παράπλευρα» κέντρα επικοινωνιακής προπαγάνδας, τα οποία «συντονίζονται» μέσα από κρυφές συνομιλίες στο Viber ή το WhatsApp; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να το ξέρουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι, ώστε να ξέρουμε αν ο Ν. Μωραΐτης ή Π. Νταλαούρα ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος όταν γράφουν κάτι απηχούν και τις θέσεις του κ. Κασσελάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή