Η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, η ίδια έχει αφήσει να διαρρεύσει πως έχει αποφασίσει την ημέρα, την ώρα και τον τόπο απ’ όπου θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, τραβώντας διαχωριστικές γραμμές!

Όλοι, λοιπόν, βρίσκονται εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, καθώς είναι μια υποψηφιότητα που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Η δυναμική της είναι αδιαμφισβήτητη. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι, αν η κυβερνητική εμπειρία είναι το βασικό κριτήριο για να προκύψει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, τότε η Άννα Διαμαντοπούλου θα παίξει χωρίς αντίπαλο. Πρωτοκλασάτη υπουργός, «βαρύ όνομα» στο άλλοτε κραταιό και εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, συνέδεσε το όνομά της με μεταρρυθμιστικό έργο, κατέχοντας χαρτοφυλάκια πρώτης γραμμής σε κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και ως επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τότε, βέβαια, έχει περάσει πολύς καιρός και η ίδια όχι μόνο είχε απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά είχε δηλώσει ότι δεν την εκφράζει! Προφανώς, εννοούσε το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη.

Τι κι αν μόλις πριν από έξι μήνες είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική; Αλλάζουν αυτά, κι εσχάτως φαίνεται να επιστρέφει στις ρίζες της και να δηλώνει παρούσα στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά και να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Για να δούμε, λοιπόν, τι έχει να μας πει.