Ακόμα και εντός της εβδομάδας αυτής - ή το αργότερο την επόμενη - αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, με τον Άκη Σκέρτσο, σε συνεργασία με τους Γιώργο Μυλωνάκη και Θανάση Νέζη, να έχει σχεδόν ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Σε σχέση, δε, με την κατεύθυνση της αναδόμησης, φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή σε ό,τι αφορά την αρχική λογική που ήθελε να αναλάβουν κατά βάση τα εν λόγω αξιώματα περισσότερο κομματικά στελέχη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης.

*Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση: Σαρωτικός ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων - Τα ονόματα στην πόρτα της εξόδου

Από εκεί και πέρα, μία από τις αλλαγές θα είναι η πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών, του αντικαταστάτη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπόθεση των emails της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Όπως αναφέρει το Big Mouth, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ο αρμόδιος υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, φαίνεται πως καταλήγουν στην ιδέα το πόστο να αναληφθεί από έναν αυτοδιοικητικό, αφού εκτός από τις εκλογές θα κληθεί να «τρέξει» και τα θέματα Περιφερειών και Δήμων.

Ένα, δε από τα ονόματα που παίζουν δυνατά και το προωθεί και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, είναι αυτό του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όπως σημειώνει η στήλη, επειδή πρόκειται για μια από τις πιο κρίσιμες γραμματείες, την τελική επιλογή θα την κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ