Αν υπάρχει ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που ξεχωρίζει από τη χθεσινή δεξίωση για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, Εθνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνων, αυτό είναι η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και την αδερφή του Αμερικανού προέδρου, Βάλερι Μπάιντεν.

papastaurou_tsounis_valery_biden


Ο λόγος, δε, που ξεχωρίζει το εν λόγω ενσταντανέ, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr, είναι το ότι ο Τζορτζ Τσούνης επέλεξε - και προφανώς όχι τυχαία - να συστήσει τον Σταύρο Παπασταύρου στην αδερφή του πλανητάρχη, κάτι που αποτελεί μια έμπρακτη προφανώς αναγνώριση της συμβολής και της άψογης συνεργασίας που είχε ο Ελληνοαμερικανός πρεσβευτής με τον πρώην υπουργό, την περίοδο που εκείνος βρέθηκε στο Μαξίμου.

*Διαβάστε ακόμα: Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα: Λαμπρή δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (Εικόνες)

Από την σύντομη, δε, και στα όρθια συζήτηση αυτή προκύπτει και κάτι άλλο ανάγλυφα: η στενή σχέση του Τζορτζ Τσούνη με την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου, γεγονός που αν μη τι άλλο οφελεί την χώρα στην οποία υπηρετεί ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, δηλαδή την Ελλάδα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth.

Σημειώνεται πως η χθεσινή δεξίωση για την 4η Ιουλίου ήταν η τελευταία του Τζορτζ Τσούνη ως πρέσβη στην Ελλάδα. «Ήταν τιμή να υπηρετήσω τη χώρα μου στην πατρίδα των προγόνων μου. Σήμερα είναι ημέρα εορτασμού της γέννησης του αμερικανικού, δημοκρατικού πειράματος, βασισμένου στις αρχές και τις αξίες που γεννήθηκαν εδώ στην Αθήνα και που μοιράζονται οι δύο χώρες σε σημαντικά σταυροδρόμια της ιστορίας τους», είπε χαρακτηριστικά

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ