Μετωπική για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη σηµερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης θα κληθεί από τουλάχιστον οκτώ µέλη του οργάνου να ζητήσει δηµοσίως συγγνώµη στον Αλέξη Τσίπρα για τους συκοφαντικούς υπαινιγµούς που έχει αφήσει εναντίον του περί διακίνησης µαύρου πολιτικού χρήµατος κατά την περίοδο της προεδρίας του.

Επίσης, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει οµόφωνη απόφαση σε ενδεχόµενη πρότασή του να αναλάβουν την «Αυγή» και το Κόκκινο ιδιώτες επιχειρηµατίες, αν προηγουµένως δεν ενηµερώσει αναλυτικά τα µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας για την οικονοµική κατάσταση συνολικά του κόµµατος. Η προβολή του επιχειρήµατος ότι έχουµε «οικονοµικό πρόβληµα» θα πρέπει να συνοδεύεται µε στοιχεία. ∆ιαφορετικά δεν πρόκειται να εξασφαλίσει «λευκή επιταγή», αν δεν γίνει πειστική ενηµέρωση για τις δαπάνες του κόµµατος.

Και επειδή όλο το προηγούµενο διάστηµα το περιβάλλον του Στ. Κασσελάκη αλλά και ο ίδιος στις οµιλίες του έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι κάποιοι «ζουν από την Αριστερά», στη σηµερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας θα τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις για τα πρόσωπα που «σιτίζει» ο ίδιος από τότε που έγινε πρόεδρος του κόµµατος. ∆ηλαδή να τους ενηµερώσει πόσους έχει προσλάβει το διάστηµα που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πώς και πόσο τους πληρώνει, ποιοι προσλήφθηκαν ως αποσπασµένοι σε βουλευτές και λοιπά.

Όπως µαθαίνω, το τελευταίο διάστηµα στους πάνω ορόφους των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν δεκάδες άτοµα ως «προεδρικοί» συνεργάτες, που δεν τους ξέρουν ούτε οι θυρωροί της Κουµουνδούρου.

Ευαισθησία για τα μάτια του κόσμου

Η Έλενα Ακρίτα ήταν απ’ τους λίγους πολιτικούς της Αριστεράς που αναφέρθηκαν στη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν από τη 17 Νοέμβρη. Ωστόσο, στη συνέχεια αισθάνθηκε την ανάγκη να επιτεθεί σε όλους όσοι συνέκριναν τον βουβό θρήνο της μητέρας του Θ. Αξαρλιάν με αυτόν της Μ. Φύσσα και της Μ. Καρυστιανού. Αυτούς που υποστήριξαν ή υπαινίχθηκαν ότι η μάνα του Θ. Αξαρλιάν δεν μπήκε στη διαδικασία να «επικοινωνήσει» τον άδικο χαμό του παιδιού της από τους δολοφόνους της 17Ν η κυρία Ακρίτα τούς αποκάλεσε «σκουπίδια». Τελικά, το μόνο που κατάφερε με τη συγκεκριμένη αντίδρασή της ήταν να αποδείξει ότι η ανάρτηση που έκανε για τη δολοφονία του Θ. Αξαρλιάν ήταν για τα μάτια του κόσμου. Για ποιο λόγο έπρεπε, κυρία Ακρίτα μου, να επανέλθετε στο συγκεκριμένο θέμα, απαντώντας «απολογητικά» σε εκείνους που μπορεί να συνέκριναν τη μάνα του Θ. Αξαρλιάν με τη μάνα του Π. Φύσσα ή με τη Μ. Καρυστιανού; Προφανώς, ή κάποιοι σάς έκραξαν, επειδή μνημονεύσατε τη μνήμη του Θ. Αξαρλιάν, ή κάποιοι άλλοι σάς ζήτησαν εξηγήσεις, επειδή δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία να οργανώσετε μια πολιτική εκδήλωση γι’ αυτόν.

Η τραγική ειρωνεία για τον Τσίπρα

Έχει μεγάλη πλάκα να παρακολουθεί κανείς κάτι πρώην πασόκους ή πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου να αποδοκιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα ή να αφήνουν υπαινιγμούς σε βάρος του, επειδή τώρα έχουν πιάσει στασίδι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη χθες στα Παραπολιτικά 90,1 FM και ερωτηθείς αν έχει τελειώσει η εποχή που η κριτική στον Τσίπρα ήταν ταμπού, απάντησε:

- Β. Κόκκαλης: Δεν θέλω να προσωποποιήσω, αλλά θα συμφωνήσω ότι… ναι, έχει τελειώσει η εποχή.

- Δημ.: Που δεν μπορούσατε να κάνετε κριτική στον κ. Τσίπρα.

– Β. Κόκκαλης: Και γενικά στα προηγούμενα πεπραγμένα. Η κοινή λογική λέει ότι, από τη στιγμή που είχε φουντώσει το πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα έγιναν λάθη. Έγιναν λάθη, όχι μόνο στα θέματα οικονομικής διαχείρισης, αλλά και οργανωτικά, γι’ αυτό και το κόμμα έφτασε να χάνει με 20 μονάδες διαφορά. Εάν δεν είχαν γίνει λάθη, δεν θα είχαμε αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα με 20 μονάδες διαφορά.

Η κοινωνία… αγωνιά

Καλές οι συζητήσεις για τα εσωκομματικά, αλλά το πολιτικό σύστημα πρέπει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτό είναι το κρίσιμο», τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την επισήμανση ότι ο ίδιος δεν υποτιμά τον εσωκομματικό διάλογο, στον οποίο και μετέχει. Εστίασε στην αγωνία της κοινωνίας για την ακρίβεια, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και στους αυξημένους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, κάνοντας να μοιάζουν με μακρινό όνειρο οι θερινές διακοπές για την πλειονότητα των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»