Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων περιελάμβανε και απαντήσεις στην κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. 

Για όσα είπαν πρόσφατα οι πρώην πρόεδροι και πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Εγώ σέβομαι και τιμώ πρόσωπα τα οποία έκατσαν σε αυτή την καρέκλα. Είναι τέως πρωθυπουργοί, έχουν μια σωρευμένη εμπειρία, έχουν τις απόψεις τους. Με κάποιες από αυτές δεν συμφωνώ, είναι προφανές αυτό, αλλά έχουν το δικαίωμα να τις εκφράζουν. Αυτό σημαίνει ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Και έχουμε αυτή τη δυνατότητα, ξέρετε, να μπορούμε να αντέχουμε και τη διαφορετική άποψη».

Σε ερώτηση αν τον ενόχλησε όσα είπαν σημείωσε: «Η άποψη όπως εκφράζεται είναι μια άποψη ενός τέως πρωθυπουργού. Ο ένας είναι ακόμα βουλευτής, ο άλλος δεν είναι, γι' αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να τους βλέπουμε κατ' ανάγκη και ως δίδυμο. Ο καθένας έχει τη δική του αυτόνομη πορεία. Όμως, η πολιτική αυτή τη στιγμή της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται από εμένα και από την κυβέρνηση και από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία πήρε ισχυρή εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο και υλοποιεί. Νομίζω, είναι άλλο η άποψη η διαφορετική, την καταλαβαίνω, και άλλο η κριτική ότι κάνετε διαφορετικά από αυτά τα οποία είπατε ότι θα κάνατε».