Στραμμένο είναι το βλέμμα των Ευρωπαίων στη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 18/07, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ.

*Διαβάστε εδώ: Έντονο παρασκήνιο για Κομισιόν και νέους επιτρόπους: Στο όριο η Φον ντερ Λάιεν, αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία - Τα ονόματα που ακούγονται για τα χαρτοφυλάκια

Αύριο θα κριθεί κι αν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παραμείνει στη θέση της προέδρου της Κομισιόν για δεύτερη θητεία.

Παράλληλα, «φωτιά» έχουν πάρει κι άλλες διαβουλεύσεις, αυτές για τους Επιτρόπους της νέας Κοµισιόν.

Άγνωστο παραμένει και το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, φαβορί είναι ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας (σχεδόν εχει κλειδώσει), ωστόσο από την εκλογή ή μη της Ούρσουλα θα εξαρτηθούν πολλά, ενδεχομένως να αλλάξουν και αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η στήλη Big Mouth, στην περίπτωση που συντελεστούν ανατροπές στα υψηλά κλιμάκια της Κομισιόν, είναι πιθανό ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος να είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Βέβαια, όπως επισημαίνεται και στη στήλη Big Mouth, αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθεί να ηγηθεί της Κομισιόν, τότε δεν θα έχουμε και πρόεδρο και Επίτροπο, αλλά μόνο πρόεδρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Μαξίμου, για να τρέχει από χώρα σε χώρα και να κάνει αυτό που κάνει σήμερα η Ούρσουλα.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ