Ο Κωστής Κατσανέβας, εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, με μία ανάρτηση-ποταμό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολιάζει τη στάση κάποιων υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο «θυμήθηκαν ότι το κόμμα πρέπει να γίνει κίνημα (ξανά) και πιστεύουν ότι παίζουν στα δάχτυλα τη βαριά κληρονομιά του Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου. Αγνοούν, όμως, τα κόκκινα απαγορευτικά σήματα του ήθους. Του ήθους που οδηγεί σε πράξεις. Δεν επιδεικνύουμε τη φιλόδοξη νοσταλγία τόσο αβασάνιστα και δεν μπορούμε να θυμόμαστε αλά καρτ την οικογένεια Παπανδρέου- μόνο όταν αυτό μας βολεύει».

Ακόμη υποστηρίζει ότι «η εκμετάλλευση του παρελθόντος με αυτοσκοπό την προώθηση προσωπικών φιλοδοξιών καταλήγει μόνο στο ξεθώριασμα της μνήμης. Τελεία. Το πρόβλημα της σημερινής πολιτικής σκηνής είναι η επιφανειακή εκμετάλλευση των συμβολισμών, ενώ η ουσία και οι πραγματικές προτάσεις για το μέλλον αγνοούνται. Οι πολιτικοί αυτοί ξεχνούν ότι η εξέλιξη έγκειται στη δημιουργία νέων πολιτικών και ιδεών που θα απαντήσουν στα προβλήματα του σήμερα, όχι στην αναμάσηση των παλαιών συμβολισμών και ονομάτων».

Όπως επισημαίνει, «οι μνηστήρες-υποψήφιοι ας εστιάσουν στις πραγματικές ανάγκες του σήμερα και ας αφήσουν τις καμπάνιες που βασιζονται στις μνήμες του παρελθόντος. Η συνέχιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ δεν έγκειται στη νοσταλγία για το παρελθόν αλλά στην ανάληψη ευθύνης για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον». «Μην κυνηγάτε φαντάσματα γιατί και να τα πιάσετε δεν μπαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο λαός καταλαβαίνει», καταλήγει ο Κωστής Κατσανέβας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ευγενική υπενθύμιση προς φιλόδοξους μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ

Στο κατώφλι των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ζούμε τις μέρες των social media και της αβάσταχτης ελαφρότητας φιλόδοξων υποψηφίων που υπόσχονται τη δυναμική επαναφορά του κόμματος στην πολιτική σκηνή. Θυμήθηκαν ότι το κόμμα πρέπει να γίνει κίνημα (ξανά) και πιστεύουν ότι παίζουν στα δάχτυλα τη βαριά κληρονομιά των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου. Αγνοούν, όμως, τα κόκκινα απαγορευτικά σήματα του ήθους. Του ήθους που οδηγεί σε πράξεις. Δεν επιδεικνύουμε τη φιλόδοξη νοσταλγία τόσο αβασάνιστα και δεν μπορούμε να θυμόμαστε αλά καρτ την οικογένεια Παπανδρέου - μόνο όταν αυτό μας βολεύει.

Ο Ανδρέας θα συμφωνούσε. Η εκμετάλλευση του παρελθόντος με αυτοσκοπό την προώθηση προσωπικών φιλοδοξιών καταλήγει μόνο στο ξεθώριασμα της μνήμης. Τελεία. Το πρόβλημα της σημερινής πολιτικής σκηνής είναι η επιφανειακή εκμετάλλευση των συμβολισμών, ενώ η ουσία και οι πραγματικές προτάσεις για το μέλλον αγνοούνται. Οι πολιτικοί αυτοί ξεχνούν ότι η εξέλιξη έγκειται στη δημιουργία νέων πολιτικών και ιδεών που θα απαντήσουν στα προβλήματα του σήμερα, όχι στην αναμάσηση των παλαιών συμβολισμών και ονομάτων.



Η ιστορία γράφεται από το αύριο και η πολιτική πρέπει να κοιτά μπροστά, όχι πίσω και να παίρνει δανεικά. Η ουσία της πολιτικής δεν βρίσκεται στα τσιτάτα, στα λόγια που είπαν πραγματικοί ηγέτες και μίλησαν στην ψυχή του λαού. Η ουσία δεν είναι οι συμβολικές φωτογραφίες με φόντο αγάλματα προς άγρα ψήφων, αλλά στην προσφορά νέων ιδεών και προτάσεων που θα βελτιώσουν την κοινωνία μας, τη ζωή μας, τη συνέχειά μας. Οι μνηστήρες-υποψήφιοι ας εστιάσουν στις πραγματικές ανάγκες του σήμερα και ας αφήσουν τις καμπάνιες που βασίζονται στις μνήμες του παρελθόντος.

Η συνέχιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ δεν έγκειται στη νοσταλγία για το παρελθόν αλλά στην ανάληψη ευθύνης για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολιτικοί που πραγματικά επιθυμούμε να προσφέρουμε στον τόπο πρέπει να επενδύουμε σε νέες ιδέες και σε πολιτικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Οι επιφανειακές επικοινωνιακές εκμετάλλευσης μπορεί να κερδίσουν λίγο και προσωρινά τις εντυπώσεις, αλλά δεν προσφέρουν πραγματικές λύσεις. Ο τόπος μας χρειάζεται ηγεσία με όραμα και προοπτική που να κάνει πράξεις και όχι ανάσυρση σκιών. Ακούστε τον λαό γιατί πρέπει να είσαστε, να είμαστε στην υπηρεσία του. Μην κυνηγάτε φαντάσματα γιατί και να τα πιάσετε δεν μπαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο λαός καταλαβαίνει».