Η «επιθεωρητής Κλουζό» του ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπά

Ας µη γελιόµαστε. Με το αίτηµά της να οριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εσωκοµµατικές εκλογές του Οκτωβρίου, η Άννα ∆ιαµαντοπούλου άνοιξε ζητήµατα για το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Πάλι καλά που δεν πρότεινε να έρθουν και διεθνείς παρατηρητές, λες και ολόκληρη η υφήλιος θα παρακολουθεί µε κοµµένη την ανάσα ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι χτίζει προληπτικά άλλοθι για την επόµενη µέρα, ώστε αν το αποτέλεσµα της κάλπης δεν είναι ικανοποιητικό να επικαλεστεί φαινόµενα παρατυπιών και λαθροχειρίας.

Η αλήθεια είναι ότι η Άννα ∆ιαµαντοπούλου έχει παρελθόν σε τέτοια επικοινωνιακά κόλπα που τροφοδοτούν θεωρίες συνωµοσίας. Αλήθεια, πόσοι θυµούνται τι είχε συµβεί στις εθνικές εκλογές του 2004, όταν ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, µε την καθοδήγηση πάντα του Κώστα Λαλιώτη, υποδύθηκε τον επιθεωρητή Κλουζό, κατηγορώντας τη Ν∆ ότι διακινούσε δυσφηµιστικό υλικό εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου µέσα από τα ΕΛΤΑ στο Κουκάκι;

Τότε η Άννα ∆ιαµαντοπούλου είχε κατηγορηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν∆, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, για προβοκάτσια, ενώ το προσωνύµιο «επιθεωρητής Κλουζό» τής αποδόθηκε από τον αντιπολιτευόµενο Τύπο, επειδή η Χαριλάου Τρικούπη είχε δώσει στη δηµοσιότητα φωτογραφίες στελεχών της Ν∆ από τα ΕΛΤΑ στο Κουκάκι, τα οποία όµως διακινούσαν προεκλογικό υλικό του κόµµατός τους και δεν είχαν καµία σχέση µε τις θεωρίες συνωµοσίας του ΠΑΣΟΚ. Τότε ο Θ. Ρουσόπουλος, εκτός από την καταγγελία που έκανε για την προεκλογική προβοκάτσια, είχε διατυπώσει σοβαρά ερωτήµατα για τη φωτογράφιση των ανθρώπων της Ν∆.

Ανησυχία στη Χαριλάου Τρικούπη

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και το ΠΑΣΟΚ να εισέλθει σε τροχιά διάσπασης μετά το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου; Αν κρίνω από όσα έλεγε χθες στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM και στη συνάδελφο Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής του κόμματος Στέφανος Παραστατίδης, το σκηνικό της επόμενης ημέρας μπορεί να είναι χειρότερο. «Θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Ζητούμενο για μένα είναι την επόμενη μέρα αν θα είμαστε απλά κατακερματισμένοι και κομμάτια υπό την οποιαδήποτε ηγεσία ή αν θα υπάρχει ένας συνδετικός κορμός ιδεών, στον οποίο θα περπατήσουμε όλοι μαζί και από εκεί και πέρα βεβαίως θα εκφράσει ο καθένας τις διαφωνίες του. Εγώ ανησυχώ πολύ για το μετά», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Επίσκεψη στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή πραγματοποιεί o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα υποπέσει σε καμιά νέα γκάφα, όπως συνέβη την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης.

Ο Δραγασάκης στην κρεατομηχανή της Κουμουνδούρου

Αν και είχαμε ξεχάσει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις μας το υπενθύμισε ο ίδιος με την ηχηρή δήλωση αποχώρησής του. Ωστόσο την επιλογή που έκανε την πλήρωσε ακριβά, καθώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά η επικοινωνιακή κρεατομηχανή της Κουμουνδούρου φρόντισε να τον κάνει «κιμά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Ακόμη και στην επίσημη ανακοίνωση-απάντηση που έδωσε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου υπάρχουν βαρύτατοι υπαινιγμοί πως ο λόγος της αποχώρησής του στην παρούσα συγκυρία συνδέεται με την υπόθεση της Attica Bank και τις αποκαλύψεις που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τα συμφέροντα και υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank, που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του έφεραν στη δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως “ενοχληθούν”, επειδή δεν διατηρήθηκε το “σιωπητήριο” μπροστά στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας», αναφέρεται στην απάντηση της Κουμουνδούρου.

Στο λεωφορείο ο υφυπουργός

Με στόχο την άμεση βελτίωση των δρομολογίων και την επιδιόρθωση των προβλημάτων προκειμένου ολοένα και περισσότεροι πολίτες να χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας στο δημαρχείο του Περάματος. Στο πλαίσιο αυτής, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου, εκπροσώπων των Δήμων Σαλαμίνας και Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΥ, Στέφανου Αγιάσογλου, αλλά και του γενικού διευθυντή Παραγωγής της ΟΣΥ, Γιώργου Δρόση, ο υφυπουργός ζήτησε άμεση ενημέρωση για τα ζητήματα των δρομολογίων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής 818 προς Άνω Πέραμα για να συζητήσει με οδηγούς και επιβάτες.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»