Καζάνι που «βράζει» είναι εδώ και λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι βουλευτές Κωνστανίνος Μπάρκας και Βασίλης Κόκκαλης είχαν κατ' ιδίαν συζητήσεις, όπου σε έξαλλη κατάσταση ανέφεραν ότι «αυτή δεν είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι συνέβη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Νωρίτερα ένα νέο θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή, όταν ο Παύλος Πολάκης απασφάλισε ξανά, αυτή τη φορά με νέα επίθεση που έκανε σε συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας: «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Στην προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι' αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κυρία Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος τόνισε πως είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων. Ο Θανάσης Παπαθανάσης, εισηγητής της ΝΔ, ανέφερε πως «δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Σε κλάματα ξέσπασε η Αθηνά Λινού

Τέλος, συγκλονισμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα Λινού κλαίγοντας είπε πως «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, (κλαίει)... και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yp1rrg7kch)

Επικοινωνία Γεωργιάδη με Τασούλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και του ζήτησε να λαβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Πολάκη.