Ένα χαρτοφυλάκιο-έκπληξη για την Ελλάδα στην Κομισιόν «έδειξε» με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός οικονομολόγος και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Αρίστος Δοξιάδης. Θυμίζουμε ότι καθώς ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τις γνώσεις και τις ικανότητές του, ο Δοξιάδης έχει διατελέσει την τελευταία πενταετία μέλος της Επιτροπής Πισσαρίδη και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Τώρα, ενώ η συζήτηση για το χαρτοφυλάκιο που διεκδικεί η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανάψει και ακούγονται μεταξύ άλλων αυτά της άμυνας, της διεύρυνσης και των μεταφορών, ο Αρίστος Δοξιάδης καταθέτει μια άλλη εισήγηση: «Προτείνω να ζητήσουμε κάτι άλλο: Χαρτοφυλάκιο Ερευνας, Καινοτομίας και Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.). Μπορεί να συνδυάζει μέρος αυτών που έχει σήμερα η Vestager (χωρίς τα θέματα ανταγωνισμού) και η Ivanova (χωρίς παιδεία και πολιτισμό)», σημειώνει στην ανάρτησή του, η οποία καταλήγει με την εξής προτροπή: «Κύριε πρωθυπουργέ, βάλτε αυτόν το στόχο στη διαπραγμάτευση σας. Καλή επιτυχία!».

Καθώς ο οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων είναι από τα πρόσωπα που ακούει με ενδιαφέρον ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στις επόμενες μέρες που κορυφώνεται η διαπραγμάτευση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα φανεί αν μπορεί τελικά να είναι αυτό το χαρτοφυλάκιο που θα έχει ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος.