Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για τη θέση του επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ξεκινήσουν -όπως είναι φυσικό- οι διεργασίες για την κάλυψη της θέσης του.

Ήδη, το προηγούμενο διάστημα, λόγω της έντονης φημολογίας για το πολιτικό μέλλον του κ. Τζιτζικώστα, που επιβεβαιώθηκε, είχαν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις στο παρασκήνιο, που πλέον εντείνονται και… προσωποιούνται.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τα ονόματα που ακούγονται έντονα για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα εξής:

Ο Κώστας Γιούτικας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Πάρις Μπίλιας, αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, η Αθηνά Αηδονά, αναπληρώτρια περιφερειάρχης, αλλά και η περιφερειακή σύμβουλος και Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και η επίσης περιφερειακή σύμβουλος Μελίνα Δερμεντζόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπίλιας είχε συζητηθεί στο παρελθόν και για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης από την πλευρά της Ν.Δ.