Στην Κρήτη πραγματοποιεί περιοδεία από την Τετάρτη ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, περνώντας από τα Ανώγεια, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, δεν παρέλειψε να... βολτάρει φορώντας το παραδοσιακό σαρίκι, ενώ φυσικά δεν έλειψε και η αυτοσχέδια μαντινάδα, την οποία και του αφιέρωσε Ανωγειανός:

«Του Ψηλορείτη η κορυφή, μεγάλη η ανηφόρα, Μα θα σε βγάλει ο λαός, να κυβερνάς της χώρα» έλεγε το δίστιχο, με τον Χάρη Δούκα να χαμογελά πλατιά.

Η μαντινάδα που άκουσε ο Χάρης Δούκας στα Ανώγεια

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35htrndb09l)

«Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα, δεν τα διπλώνω τα φτερά και ας με πετάξει πέρα»

Δεν ήταν πάντως αυτή η μόνη μαντινάδα που άκουσε στη Λεβεντογέννα ο Χάρης Δούκας, που χθες επισκέφθηκε το Ρέθυμνο.


Στο περιθώριο της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε με πολίτες σε γνωστή καφετέρια της περιοχής -και πέραν των καθιερωμένων ευχών για επιτυχή πορεία στον νέο του στόχο-, έζησε με τον καλύτερο τρόπο και την κρητική φιλοξενία. Συγκεκριμένα, ένας ένθερμος υποστηρικτής τού αφιέρωσε μια μαντινάδα την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ιδιαίτερα.

«Πάντα μ' αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα, δεν τα διπλώνω τα φτερά και ας με πετάξει πέρα», ήταν το αυτοσχέδιο στιχάκι που του αφιερώθηκε, με τον Χάρη Δούκα να μην κρύβει τη συγκίνησή του.