Μεγάλα βάθη, μπόλικο παρελθόν και προεκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα και τον Άλμπερτ Μπουρλά φαίνεται να έχουν οι συνεχείς επιθέσεις του Παύλου Πολάκη κατά της Αθηνάς Λινού, για την οποία αφήνει υπαινιγμούς περί σύνδεσης με το Μέγαρο Μαξίμου έναντι χρηματικών απολαβών.

Ο Χανιώτης βουλευτής ανέβασε στο Facebook δημοσίευμα της ιστοσελίδας thefaq.gr που υιοθετεί τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Πόσα εκατομμύρια αξίζουν οι υπηρεσίες της Αθηνάς Λινού στο σύστημα Μητσοτάκη;». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που τρέχει το πρόγραμμα «Διατροφή», έχει λάβει αναθέσεις από δήμους και Περιφέρειες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίδραση της κυρίας Λινού στο πρόσφατο επεισόδιο με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Το ενδιαφέρον όμως στην όλη ιστορία είναι ότι σε ανάλογα συριζαϊκά sites κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα κι άλλα περίεργα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άλμπερτ Μπουρλά, προχωρώντας σε θεωρίες οι οποίες αγγίζουν τα σενάρια συνωμοσίας. Σύμφωνα με αυτά, ο Παύλος Πολάκης είχε μπει από την εποχή της πανδημίας στο στόχαστρο φαρμακευτικών κολοσσών εξαιτίας των θέσεων που εξέφραζε κατά των εμβολίων COVID και ειδικότερα της Pfizer, η οποία μάλιστα ζητούσε την πολιτική και ηθική εξόντωση του Κρητικού.

Και πώς η Pfizer και προσωπικά ο Άλμπερτ Μπουρλά (ο οποίος φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) είχε επιβάλει την κυρία Λινού αλλά και τον καθηγητή Αιματολογίας Γρηγόρη Γεροτζιάφα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε πως ο Χανιώτης έχει εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια για τον κ. Γεροτζιάφα, αφήνοντας και σε αυτή την περίπτωση αιχμές με μπόλικους υπαινιγμούς για στενές διασυνδέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες.

Σε μια παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή του δε είχε ισχυριστεί ότι το εργαστήριο του κ. Γεροτζιάφα στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από την Pfizer. Της νέας επίθεσης του Παύλου Πολάκη εναντίον της Αθηνάς Λινού είχε προηγηθεί ανάρτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία «φωτογραφίζει» τον Σφακιανό χωρίς πάντως να τον κατονομάζει. «Εδώ και δέκα μέρες έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Χαίρομαι, όμως, που οι τελευταίες επιθέσεις μού δίνουν την ευκαιρία να ξαναπαρουσιάσω το πρόγραμμα “Διατροφή”, το οποίο ξεκίνησα το 2012 και παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα, ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγιεινή διατροφή σε παιδιά στις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας. Μέχρι σήμερα, επί εννέα διαφορετικών κυβερνήσεων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα έχει δώσει 18.700.000 γεύματα σε 198.600 παιδιά, σε εννέα Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ειδικότερα, έχουν δοθεί περισσότερα από 2.500.000 δωρεάν γεύματα σε σχολεία σε 40 περιοχές, ακόμα και σε δυσπρόσιτες. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία αυτή η ανάγκη δεν θα υπήρχε ή αυτό το κενό θα το κάλυπτε η πολιτεία», γράφει μεταξύ άλλων η κυρία Λινού, για να ακολουθήσει νέα ανάρτηση του ανεξάρτητου (;) βουλευτή.

«Είδα πριν λίγο μια ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!! Τα ερωτήματα δυστυχώς ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ και απαιτούν συγκεκριμένη τοποθέτηση και όχι έπεα πτερόεντα», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη, μαζί με την αναδημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook του σχετικού ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Θα απαντήσετε, κυρία Λινού;».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή