Ο «ίσκιος» του Παύλου Πολάκη πέφτει βαρύς πάνω από την Κουμουνδούρου αυτές τις καλοκαιρινές μέρες, προκαλώντας αμηχανία ισόποσα σε «κασσελίστας» και «τσιπρικούς». Κι αυτό καθώς μετά τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη διόλου αμελητέο και με μαζικά χαρακτηριστικά κίνημα υπέρ του από τα κάτω, την οργανωμένη βάση και τον κόσμο που δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Χανιώτη βουλευτή να αναλάβει τα ηνία. Με το σκεπτικό πώς ούτε με τον Στέφανο Κασσελάκη υπάρχει μέλλον αλλά ούτε και με τους «απόμαχους» της εποχής Τσίπρα.

*Διαβάστε ακόμα: H... αγάπη του Κασσελάκη για τον Πολάκη, η ΠΑΣΟΚική σεναριολογία και το comeback του Τεμπονέρα


ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται ψηφίσματα με υπογραφές υπέρ του Παύλου Πολάκη

Στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου καταφθάνουν πλήθος τέτοιων μηνυμάτων μελών και φίλων και κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος αυτής της φιλοπολακικής έξαρσης, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μισή διαγραφή.

Σε αυτή τη φάση -σύμφωνα με πληροφορίες- σε Νομαρχιακές Επιτροπές και τοπικές οργανώσεις μελών γίνονται συσκέψεις και, όπως λέγεται, ετοιμάζονται ψηφίσματα με υπογραφές υπέρ του Παύλου Πολάκη, με τα οποία θα τον καλούν ενόψει του καταστατικού συνεδρίου να αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη και να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την αρχηγία.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο αψύς Σφακιανός πιθανόν να έχει σαφές προβάδισμα, αφενός γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν πείθει για τη δεινότητα των πολιτικών χαρισμάτων αλλά και επειδή κούρασε με τα lifestyle ξεσαλώματά του. Αντιστοίχως και η παλαιά φρουρά δεν διαθέτει ούτε το πολιτικό περιεχόμενο αλλά ούτε και το στέλεχος εκείνο που θα μπορούσε να διεισδύσει σε ευρύτερα ακροατήρια. Την ώρα μάλιστα που έχει αλλάξει άρδην η όλη ανθρωπογεωγραφία της συριζαϊκής κομματικής βάσης με την είσοδο προσώπων που ελάχιστη σχέση έχουν με την Ανανεωτική Αριστερά.

Η πολιτική καχεξία εντέλει, η οποία εκπέμπεται γενικότερα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ευθύνη τόσο της ηγεσίας όσο και της μειοψηφίας, φαίνεται να λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος για τον Χανιώτη. Μέτρο αυτής της αξιοπρόσεκτης δυναμικής που αναπτύσσει είναι και τα χιλιάδες like και αποθεωτικά σχόλια που δέχεται στον λογαριασμό του ο κ. Πολάκης κάθε φορά που συγκρούεται είτε με την κυβέρνηση είτε με κομματικά στελέχη, όπως λ.χ. προσφάτως με την Αθηνά Λινού.


Και το... κέντρο επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μύκονο

Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά είναι ανύπαρκτος, θυμίζοντας σκορποχώρι κι ενώ το… κέντρο επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί στη Μύκονο εν αναμονή της τελικής σύγκρουσης στο συνέδριο. Πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να τελειώνει με όσους τον αμφισβητούν και, αντιστοίχως, των «87» να ξεμπερδεύουν με τον εξ Αμερικής αφιχθέντα. Ωστόσο, ο «αρχηγικός» πλέον Πολάκης δείχνει να χαλάει σε όλους τη σούπα και αλλάζει άρδην τους όποιους σχεδιασμούς με δεδομένο πως ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει τον Οκτώβριο.

Το βέβαιο είναι ότι ο Χανιώτης βουλευτής φροντίζει να παίρνει μεγάλες αποστάσεις και από τις δύο εσωκομματικές πτέρυγες, όπως φάνηκε στις σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά της Αθηνάς Λινού, αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που την έβαλε στα ψηφοδέλτια, όσο και κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την προστασία που παρέχει στη λοιμωξιολόγο. Διόλου τυχαία, η ηγεσία δεν έχει εμπλακεί στην κόντρα αποφεύγοντας το οποιοδήποτε σχόλιο στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη παρά τις βαρύτατες αιχμές που εξαπέλυσε εναντίον της κυρίας Λινού. Κάτι που εντέλει δείχνει την αγωνία του Στέφανου Κασσελάκη να μην τα χαλάσει με τον αψύ Σφακιανό, φοβούμενος πως θα προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων υπέρ του Παύλου Πολάκη από την κομματική βάση κι από έναν κόσμο που βλέπει στο πρόσωπο του Κρητικού τη μόνη εναλλακτική σωτηρίας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή