Σταθερός προορισμός πλέον η νότια Εύβοια για τις καλοκαιρινές διακοπές του Boris Johnson στην Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας επισκέπτεται το νησί για 3η συνεχόμενη φορά δηλώνοντας ενθουσιασμένος από το φυσικό τοπίο της Εύβοιας, έναν τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, την τοπική γαστρονομία και την τοπική φιλοξενία.

Όπως αναφέρει το evima.gr την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την νότια Εύβοια το καλοκαίρι του 2022 ο Boris Johnson ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός της Αγγλίας.Έκτοτε επισκέπτεται το νησί κάθε καλοκαίρι με την οικογένεια του. Ο κ. Τζόνσον δεν είναι τυχαίο άλλωστε που προτίμησε για ένα ακόμα καλοκαίρι την Εύβοια σαν οικογενειακό προορισμό, ενθουσιασμένος από την προγενέστερη εμπειρία του καθώς και της θερμής υποδοχής που είχε από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, γνωστός λάτρης και με βαθιά γνώση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού είχε δηλώσει σε μια ομιλία του στο παρελθόν πως «οι αρχαίοι Έλληνες μας δίδαξαν φιλοσοφία, ποίηση, ιστορία, τραγωδία, κωμωδία, Ολυμπιακούς αγώνες κτλ. Ακόμα και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στηρίχθηκε στην αρχαία Ελλάδα!»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, σε κάθε δημόσια εμφάνιση του στα νότια του νησιού, προσελκύει πλήθος ντόπιων κατοίκων που θέλουν να τον καλωσορίσουν και να τραβήξουν κάποια φωτογραφία μαζί του. Μάλιστα λατρεύει τις παραλίες της Εύβοιας, αλλά μία είναι η αγαπημένη του.

Πρόκειται για την παραλία Νημποριό στην Εύβοια, όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος όταν έφτασε στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του δήμου Καρύστου, «είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα».

Πέρσι το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου επισκέφτηκε το Νημποριό όπου για ακόμα μια φορά έμεινε έκπληκτος με τα πεντακάθαρα νερά και το ωραίο φαγητό όπως ανέφεραν άτομα που συνομίλησαν μαζί του. Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επισκέφθηκε το εστιατόριο «Μουριές» και δοκίμασε τις γνήσιες τοπικές γεύσεις του νησιού.