Ως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο απόλυτος ρυθμιστής των εσωκομματικών εμφανίζεται, πλέον, ανοιχτά ο Παύλος Πολάκης απειλώντας κατ’ αρχάς και ευθέως τους «87», τους οποίους ουσιαστικά βγάζει στη… σέντρα και ακολούθως στέλνει σαφές μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα των συνεργατών του πως έρχονται εξελίξεις στο κόμμα. Σε νέα ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στους «87» με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε περί ύπαρξης σχεδίων αποχώρησης βουλευτών της κομματικής μειοψηφίας.

«Προς 87…37…17…τους εξής 5-6-7: Μην κινείστε, μην ταράζεστε, μην απειλείτε!! Απλά προκαλείτε τρικυμία σε ποτήρι», ανέφερε ο Χανιώτης βουλευτής δίπλα σε φωτογραφίες με τα πρόσωπα της Όλγας Γεροβασίλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Χρήστου Σπίρτζη. «Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξουν, προς όφελος της προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και της αριστερής λαϊκής προγραμματικής πρότασης, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ! Τη λύση πάντα τη δίνει ο λαός που τοποθετεί τον καθένα στο ύψος και τη θέση που πραγματικά του αναλογεί! Κάντε λίγο αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη και στη διαπλοκή και όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑΠΣ!», συμπλήρωσε.

Αποστασιοποιημένος από τον Κασσελάκη

Η παραπάνω αποστροφή Πολάκη επιδέχεται πολλών ερμηνειών με δεδομένο πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα παρουσιάζεται πλήρως αποστασιοποιημένος από τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον οποίο, είναι αλήθεια, τον χωρίζει άβυσσος σε πολλά θέματα, όπως λόγου χάρη ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Ή το άκρατο lifestyle του τωρινού αρχηγού με το οποίο ο Σφακιανός βγάζει φλύκταινες, αλλά για την ώρα… συγκρατείται.

Μετράνε δυνάμεις

Η νέα παρέμβαση Πολάκη γίνεται την ώρα που τα δύο μεγάλα στρατόπεδα της Κουμουνδούρου, οι «κασσελίστας» και οι «τσιπρικοί», μετράνε δυνάμεις για το μεγάλο ξεκαθάρισμα του Οκτωβρίου προκαλώντας νέο ανακάτεμα της τράπουλας. Κι αυτό, καθώς δείχνει να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στις δύο αλληλοσπαρασσόμενες κομματικές πτέρυγες με τον αέρα που του δίνουν η έξωθεν καλή μαρτυρία και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της λαϊκής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απογοητευτεί τόσο από τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και από τα στελέχη της «ομάδας Τσίπρα», όχι μόνο στέκεται δίπλα του αλλά τον προτρέπει να αναλάβει την ηγεσία. Πώς εντέλει θα επιλέξει να κινηθεί ο Παύλος Πολάκης, αυτό θα αποσαφηνιστεί στην πορεία και καθώς θα πλησιάζουμε στο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.

Βέβαιο, πάντως, πρέπει να θεωρείται ότι ο ίδιος φαίνεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του και σκέφτεται σοβαρά να μπει στη μάχη της επόμενης μέρας αμφισβητώντας τον Στέφανο Κασσελάκη και πυροδοτώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για νέα εκλογή προέδρου από τη βάση. Με αυτή την έννοια, μόνο τυχαία δεν ήταν η φράση «τη λύση πάντα τη δίνει ο λαός που τοποθετεί τον καθένα στο ύψος και τη θέση που πραγματικά του αναλογεί», την οποία χρησιμοποίησε.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή