Μια µοναδικής οµορφιάς τοποθεσία στην Κρήτη επέλεξαν για να γιορτάσουν τον γάµο τους, που τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2023 στην Αµερική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακµπέθ.

Τετραήµερο εκδηλώσεων και εκπλήξεων

Στον τόπο καταγωγής του ο κ. Κασσελάκης θα υποδεχθεί περίπου 150 άτοµα, συγγενείς και φίλους δικούς του και του συζύγου του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που για τέσσερις ηµέρες -από τις 28 µέχρι τις 31 Αυγούστου- θα ζήσουν την κρητική φιλοξενία. Το τετραήµερο περιλαµβάνει πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους προσκεκληµένους, τις οποίες έχει επιµεληθεί ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο στο επίκεντρο βρίσκεται ένα γαµήλιο πάρτι που έχει προγραµµατιστεί για τις 29 του µήνα στον Βοτανικό Κήπο Κρήτης, στα Χανιά, ένα από τα αγαπηµένα µέρη του ζευγαριού, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στο χωριό Φουρνέ, δίπλα από το Σκινέ.

kasselakis_tyler_ok_1
Κατά την παραμονή τους στη Μύκονο επισκέφθηκαν και ένα ανθοπωλείο. 2. Στη Μύκονο βρίσκονται ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ.


Στον Βοτανικό Κήπο Κρήτης στα Χανιά το γαμήλιο πάρτι

Πρόκειται για µια καταπράσινη έκταση περίπου 200 στρεµµάτων, γεµάτη µε βότανα, φυτά και ζώα της κρητικής γης. Ο Κήπος διαθέτει ένα υπαίθριο, πέτρινο, ατµοσφαιρικό αµφιθέατρο, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ θα υποδεχθούν τους καλεσµένους τους. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret», η όλη εκδήλωση στον Βοτανικό Κήπο µε την τελετή στο αµφιθέατρο θα διαρκέσει τρεις ώρες, από τις 5.30 µέχρι τις 8.30, ενώ τον κόσµο θα υποδέχεται µια ορχήστρα µε 20 βιολιά, που θα παίζει κλασική µουσική.

Στην αρχή, θα σερβιριστεί σαµπάνια, ενώ στη συνέχεια διάφορα κοκτέιλ µε βάση την τσικουδιά. Επίσης, θα σερβιριστεί µελόπιτα και fi nger food µε βάση το µέλι.

Μετά το τέλος της δεξίωσης, σε κάθε προσκεκληµένο θα µοιραστεί ένα καλαίσθητο κουτί που θα περιέχει διάφορα είδη από κρητικό µέλι, όπως ερεικόµελο, πευκόµελο κ.λπ., ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί µε ένα κλειστό πάρτι σε µια βίλα στο Ακρωτήρι.

gamilio_party_kasselaki
3. Το υπαίθριο, πέτρινο αμφιθέατρο όπου θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση. 4. O Βοτανικός Κήπος Χανίων, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις. 5. Ο χώρος της δεξίωσης. 6-7. Εικόνες από στολισμό σε παλαιότερες γαμήλιες δεξιώσεις στον Κήπο. 8. Η λίμνη συμπληρώνει το καταπράσινο τοπίο του Βοτανικού Κήπου.

Σηµειώνεται ότι για το γαµήλιο αυτό πάρτι ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο, στη δεξίωση για την αποκατάσταση της ∆ηµοκρατίας, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο τελευταίος ρώτησε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης πώς πηγαίνουν οι προετοιµασίες, µε τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Ολα βαίνουν καλώς». «Η φιλόξενη Κρήτη σάς περιµένει», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι προετοιµασίες για το γαµήλιο τετραήµερο έχουν ολοκληρωθεί, γι’ αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ µε τον σύζυγό του, Τάιλερ, βρίσκονται αρκετές ηµέρες τώρα στη Μύκονο για διακοπές. Μάλιστα, οι δυο τους έκαναν αρκετές βόλτες στα Ματογιάννια, ενώ επισκέφθηκαν και ανθοπωλείο που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πιθανόν θα αναλάβει τον στολισµό του χώρου και της δεξίωσης στον Βοτανικό Κήπο.

Δήμαρχος Πλατανιά: «Ο γάµος των Κασσελάκη - Μακµπέθ εµφανίζεται ότι έχει δηλωθεί, δεν θα γίνει πολιτικός γάµος»

Για τετραήµερες εκδηλώσεις εορτασµού και όχι για γάµο κάνει λόγο ο δήµαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, µιλώντας στο «S» και εξηγεί: «Ο γάµος του κ. Κασσελάκη και του κ. Μακµπέθ εµφανίζεται ότι έχει δηλωθεί, ως εκ τούτου δεν θα γίνει πολιτικός γάµος, δηλαδή αυτή η διοικητική πράξη. Μπήκαµε στα συστήµατα και διαπιστώσαµε ότι έχει δηλωθεί ο γάµος που έχει κάνει στην αλλοδαπή. Συνεπώς, δεν µπορεί να γίνει νέος γάµος. Η εκτίµησή µου είναι ότι δηλώθηκε ο γάµος που έγινε στο εξωτερικό και, άρα, µένει να γίνουν µόνο οι εκδηλώσεις», αναφέρει µιλώντας στο «Secret» ο δήµαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

«Επειδή δεν έχω καµία επίσηµη ενηµέρωση ούτε από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη ούτε από κάποιο γραφείο που αναλαµβάνει συνήθως τέτοιες εκδηλώσεις, το µόνο που ξέρω από άλλες πηγές είναι ότι υπάρχει µια πρόσκληση που περιλαµβάνει ένα τετραήµερο παρουσίας στην περιοχή. Εχει κλειστεί ένα πολύ ωραίο περιβαλλοντικό πάρκο στα τέλη του µήνα και θα έρθει από την Αµερική ένας µεγάλος αριθµός ανθρώπων», συµπληρώνει. Παράλληλα, προσθέτει πως «δεν έχω λάβει πρόσκληση και θα ήθελα να επαναλάβω, για να είµαι σαφής, τα εξής: Εµείς ως ∆ ήµος Πλατανιά δεν έχουµε καµία ενηµέρωση για τις συγκεκριµένες εκδηλώσεις, ούτε µας έχει ζητηθεί να κάνουµε κάτι σε δηµόσιο χώρο», καταλήγει ο κ. Μαλανδράκης.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»