Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου, από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας. Η κίνηση αυτή του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται πως εκδηλώθηκε προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την εκλογή στη Βουλή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να παραιτηθούν οι επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.

Το βάρος μετακινείται σε Τσαπανίδου και Καλογήρου

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το βάρος πλέον μετακινείται στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Πόπη Τσαπανίδου και Μιχάλη Καλογήρου, προκειμένου και αυτοί «να διευκολύνουν την είσοδο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για τα επόμενα τρία χρόνια». Όπως, επίσης, στην κ. Ζωρζέττα Λάλη, που κινείται πλέον κοντά στην Νέα Αριστερά.

Οι διαρροές αυτές της Κουμουνδούρου, είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους συγκεκριμένους επιλαχόντες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην Βουλή, «προκειμένου να αντιπαρατίθεται με τον κ. Μητσοτάκη στις μάχες της Βουλής», όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι απόσπασα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου: «Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη  της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας,  του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».