Με αποκαλύψεις απειλεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι αλήθειες ενός χρόνου», το οποίο -όπως προαναγγέλλει- θα έχει συνέχειες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας προφανώς να εξωραΐσει την εικόνα του, αποφάσισε να εξιστορεί στην κυριακάτικη εφημερίδα Documento όσα έζησε τον έναν χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την αρχή με την περίοδο από τις 18 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου 2023, οπότε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.


Στέφανος Κασσελάκης: Προειδοποιεί με αποκαλύψεις

Προειδοποιεί δε ότι θα πει περισσότερα την επόμενη Κυριακή: «Γιατί τα δύσκολα ξεκινούν μετά την εκλογή. Με έναν χρόνο σταθερής υπονόμευσης σε ένα ιδιότυπο game of thrones που δεν πίστευα ποτέ ότι θα αντιμετωπίσω». Στο πρώτο του άρθρο πάντως αφήνει να εννοηθεί πως είχε τις… ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και περιγράφει το δείπνο που είχε (συνοδευόμενος από τον Τάιλερ Μακμπέθ) με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύντροφό του Μπέτυ στο Σούνιο. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσίπρας τού είχε πει πως είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα «αλλά σίγουρα θα κάνει μια βαρετή διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα». Αναφέρει δε ότι «το γιατί έχει διαρραγεί η σχέση μου με τον Αλέξη πρόσφατα θα το παρουσιάσω σε επόμενο άρθρο, γιατί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να ξέρει τους λόγους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι μία εβδομάδα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, ταξιδεύοντας αεροπορικώς προς τη Θεσσαλονίκη, διηγήθηκε στον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την προσωπική ιστορία του, οικογενειακή και επαγγελματική, τις δυσκολίες που συνάντησε, όσα είδε τότε ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Περιγράφει ότι τον Ιούλιο, στο κενό ηγεσίας που καταγράφηκε μετά την παραίτηση Τσίπρα, έστειλε τις προγραμματικές προτάσεις του προς την Έφη Αχτσιόγλου και ότι προσφέρθηκε να τη στηρίξει εφόσον ήξερε τις πολιτικές προτάσεις της, αλλά -όπως γράφει- αγνόησε τις προτάσεις και τα μηνύματα που της είχε στείλει. Προσθέτει ότι δύο εβδομάδες αργότερα προέκυψε η ιδέα της καθόδου του για τον Δήμο Αθηναίων, την οποία και συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας τού είπε ότι θα ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή, γιατί πάντα θεωρούσε ότι η Αθήνα χρειαζόταν εναλλακτική υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο κλείνει με τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για το πρώτο από σειρά άρθρων που θα ακολουθήσουν. «Είναι ο χρόνος που θεωρώ σκόπιμο πολιτικά να ειπωθούν οι αλήθειες αυτές. Όλες όμως. Βολικές και άβολες. Η αλήθεια είναι σαν το νερό: πάντα βρίσκει τον τρόπο, δημιουργεί ρωγμές και βγαίνει. Ό,τι κι αν γίνει, το νερό δεν σταματά πουθενά», γράφει.