Iδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα υπό τον τίτλο «Ο Όθωνας, ο Τσίπρας, ο Κασσελάκης και το καθήκον για τη δηµοκρατία ως η ηθική της πολιτικής», µε την οποία επικαλείται το ηθικά πρέπον, για να τονίσει πως, αν ο Αλέξης Τσίπρας… σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να ζητήσει από την Πόπη Τσαπανίδου και τον Μιχάλη Καλογήρου να παραιτηθούν από την ανάληψη της βουλευτικής έδρας που µένει κενή µετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Και αυτό καθώς ο κ. Καρανίκας συνδέεται µε πολύχρονη φιλία µε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και είχε διατελέσει σύµβουλος στρατηγικού σχεδιασµού επί πρωθυπουργίας του. Ζητά επίσης από τον παλιό του φίλο να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και το κόµµα. Η παρέµβαση Καρανίκα έρχεται την ώρα που και άλλα «παιδιά» του κ. Τσίπρα, όπως η γραµµατέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, εµµέσως τον καλούν να µη βάλει εµπόδια στην είσοδο του νυν προέδρου στο Κοινοβούλιο.


Καρανίκας: Φίλε Αλέξη, µη γίνεσαι εµπόδιο

«Ο Τσίπρας, αν θέλει να σεβαστεί τον εαυτό του, την ιστορία του και τον λαό, τότε θα πρέπει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνει στη θέση του παραιτηθέντα Όθωνα Ηλιόπουλου τον πρόεδρο του κόµµατος. Να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη σηµαίνει να στηρίξει το κόµµα. Αυτό σηµαίνει ηγέτης και σεβασµός στην ιστορία του», σηµειώνει ο κ. Καρανίκας και συµπληρώνει: «Αν θέλουµε να αυτοαποκαλούµαστε αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι µε κοµµατική και κοινωνική ευθύνη, που επιδιώκουµε το κοινό καλό, τότε θα επικρατήσει το πολιτικά ορθό, το καθήκον ως η ηθική της υπεράσπισης του συλλογικού κοµµατικού βίου και ο πρόεδρος θα αποκτήσει την έδρα στο Κοινοβούλιο. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσµος είναι µε τη δηµοκρατία και όχι µε τις ίντριγκες και τις προσωπικές στρατηγικές και για αυτό θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το ήθος που υπηρετεί τον δηµοκρατικό και συλλογικό βίο, το κόµµα».

Σε άλλο σηµείο αυτής της µακροσκελούς παρέµβασης αναφέρεται προσωπικά στον Μιχάλη Καλογήρου και στην Πόπη Τσαπανίδου και απευθύνει έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να τους αποτρέψει από την ανάληψη της βουλευτικής έδρας. «Ο ηθικός Τσίπρας ως πολιτικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να επιτρέψει στον διευθυντή του να αποδεχτεί τη θέση του Όθωνα δηµιουργώντας πρόβληµα στο κόµµα, ενώ µε την παραίτησή του θα διευκολύνει την είσοδο του προέδρου του κόµµατος στη Βουλή. Η κυρία Τσαπανίδου για τα τρία επόµενα χρόνια στη Βουλή και κόντρα στο κοινό αίσθηµα των µελών του κόµµατος δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να γίνει µέρος ενός προβλήµατος και πιόνι στις προσωπικές στρατηγικές των άλλων. Έχει ηθική και πολιτικό κριτήριο», γράφει.