Την επικοινωνία και το... σόου φαίνεται να επιστρατεύει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειµένου να αποµακρύνει τα «φώτα» από τα εσωκοµµατικά προβλήµατα του ΣΥΡΙΖΑ. Ολο το προηγούµενο διάστηµα στην πολιτική επικαιρότητα του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης κυριαρχούσαν η διαγραφή Πολάκη, η γκρίνια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρατεταµένες διακοπές του κ. Κασσελάκη στη Μύκονο σε συνδυασµό µε τους απλήρωτους εργαζοµένους στην «Αυγή» και στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», που προχωρούν ακόµα και τώρα σε απεργίες, διαµαρτυρόµενοι για τα µισθολογικά τους, και οι παρασκηνιακές ζυµώσεις της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης για τη στάση που θα κρατήσουν στο Συνέδριο, µε ορισµένους να προτείνουν και µαζική αποχώρηση.

Οι καταστροφικές φωτιές της Αττικής, ωστόσο, και οι αρρυθµίες της κυβέρνησης φαίνεται πως έδωσαν την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «καλύψει» την γκρίζα πραγµατικότητα του κόµµατος µε επικοινωνιακές κινήσεις, που έθεταν στο επίκεντρο όχι τις προτάσεις του κόµµατός του για την αντιµετώπιση της κλιµατικής κρίσης, την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής, αλλά τον ίδιο.

Ο κ. Κασσελάκης επιδόθηκε σε ένα µπαράζ εµφανίσεων, αρχικά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ∆ιαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕ- ∆ΙΚ) στο υπουργείο Κλιµατικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και εν συνεχεία, µε διάφορες άλλες αφορµές, στο µέτωπο της πυρκαγιάς στο Χαλάνδρι, στο συντονιστικό κέντρο της ανθρωπιστικής εθελοντικής οργάνωσης «Humanity Greece», όπου µοίρασε φαγητό, στη δοµή φιλοξενίας πυρόπληκτων κατοικίδιων ζώων στο Γαλάτσι, όπου είπε ότι θα υιοθετήσει έναν σκύλο (που τελικά δεν υιοθέτησε) και στις πληγείσες περιοχές, όπου είχε διάλογο µε µαθητή που του απάντησε ότι «ευτυχώς ήρθε η Αστυνοµία και µας αποµάκρυνε όταν πλησίαζε η φωτιά», όταν ρώτησε αν υπήρξε βοήθεια.

Παράλληλα, ζήτησε δύο φορές την παραίτηση του αρµόδιου υπουργού, Βασίλη Κικίλια, ενώ αντιπαρατέθηκε µε την Πυροσβεστική κάνοντας λόγο για µικρό αριθµό εναέριων µέσων πυρόσβεσης που διατέθηκαν στη φωτιά της Αττικής, την ώρα που η διοίκηση του κρατικού φορέα τον διαβεβαίωνε µε επίσηµα στοιχεία για το αντίθετο.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη στρατηγική του κ. Κασσελάκη, που έχει χαρακτήρα προσωποκεντρικό και στηρίζεται καθαρά στην επικοινωνία, µε αντιπολιτευτικές κορώνες που δεν στηρίζονται πολλές φορές σε στοιχεία, και παράλληλα ενισχύει τη ρητορική του περί αδιαµεσολάβητης επαφής µε τον κόσµο και την κοινωνία γενικότερα, ως του «γνήσιου εκφραστή των πολιτών». Με τον τρόπο αυτό αναµένεται να «ξεπεράσει», έστω επικοινωνιακά, και τα εσωκοµµατικά προβλήµατα, αν και ο δρόµος µέχρι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναµένεται στρωµένος µε ροδοπέταλα.

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά