Έντονες συζητήσεις προκαλεί η ηλεκτρονική λίστα γάμου του ζεύγους Κασσελάκη-Μακμπέθ. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε το parapolitika.gr και η συζήτηση εστιάζεται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και Στο Κόκκινο παραμένουν απλήρωτοι.

Σημειώνεται πως η αμερικανική πλατφόρμα honeyfund.com, η οποία ειδικεύεται στο να συγκεντρώνει τα χρηματικά δώρα των καλεσμένων σε γάμους, άνοιξε λογαριασμό για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του συντρόφου του, Τάιλερ. Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έκαναν λόγο περί μιας τυπικής διαδικασίας που συνηθίζεται σε γάμους στην Αμερική και αφορά τα δώρα γάμου και όχι τη διοργάνωση γαμήλιου ταξιδιού. «Είθισται στην Αμερική όσοι επιθυμούν αντί δώρου να καταθέτουν χρήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν και δημόσια. Μάλιστα, στο τέλος αναγράφεται δημόσια το συγκεντρωθέν ποσό για λόγους διαφάνειας», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, το πήγε και ένα βήμα πιο πέρα, επισημαίνοντας πως επέλεξε αυτή τη λύση με σκοπό να είναι εμφανές στο τέλος το ποσό που θα συγκεντρωθεί, έτσι ώστε να μπορεί να φορολογηθεί. Να σημειωθεί πως οι καλεσμένοι μπορούν να προσφέρουν από 10 έως 2.500 δολάρια.

Ήδη, ανάμεσα σε όσους έκαναν δωρεά στο ζεύγος είναι και ο αντιπρόεδρος της Meta, Τζον Άλεν Τόμας, ο οποίος -θυμίζουμε- είχε πρόσφατα ξεναγηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή. «Tyler, Stefanos - Ελπίζουμε αυτό το δώρο να σας βοηθήσει να βρείτε λίγες στιγμές που η πολιτική δεν θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης, εκτός βέβαια αν συζητάτε για τις καλύτερες παραλίες. Συγχαρητήρια! Σκεφτείτε αυτό ως μια μικρή συνεισφορά στην προσωπική σας ευτυχία, Στέφανε. Ευχόμαστε ο μήνας του μέλιτός σας να είναι γεμάτος με "εκλογικούς θριάμβους" χαλάρωσης, περιπέτειας και χαράς. Με αγάπη Τζον Άλεν Τόμας», έγραψε στο μήνυμά του.

Στον χαμό που έγινε στα social media απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του επέλεξε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο σύντροφός του, Τάιλερ Μακμπέθ, παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη στις 19 Οκτωβρίου 2023 και εν συνεχεία ανακοίνωσαν πως στο τέλος Αυγούστου οργανώνουν γαμήλια τελετή, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως προκύπτει από το προσκλητήριο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα προ μηνών, Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ καλούν τους δικούς τους ανθρώπους να παραβρεθούν στα Χανιά από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου. «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που προσκαλούμε όλους εσάς σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για να γιορτάσουμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα», αναγράφεται στο ηλεκτρονικό προσκλητήριο του ζευγαριού.

Τις μέρες αυτές έχουν προσκληθεί να βρίσκονται 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένων συγγενών και φίλων του ιδίου και του συζύγου του, από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Το γαμήλιο τραπέζι θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στον Βοτανικό Κήπο Κρήτης. Ο κήπος βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στο χωριό Φουρνέ, κοντά στο Σκινέ, και εκτείνεται σε μια καταπράσινη έκταση 200 στρεμμάτων.


Άδ. Γεωργιάδης: "Να κάνει σελίδα και για τους απλήρωτους εργαζόμενους"

Δεν χαρίστηκε ο Α. Γεωργιάδης στον Στ. Κασσελάκη αναφέροντας τα εξής: «Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε ειδική σελίδα για να μαζέψει χρήματα για τον γάμο του (εύχομαι βίον ανθόσπαρτον), αλλά δεν του πέρασε καν από το μυαλό όλο το καλοκαίρι να μάζευε με κάποιον παρόμοιο τρόπο χρήματα για τους απλήρωτους εργαζομένους της Αυγής», γράφει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του και συνεχίζει: «Το να πάει ένα ωραίο ταξίδι του μέλιτος με τον κ. Τάιλερ είναι στον κώδικα των αξιών του περισσότερο σημαντικό από το να έκαναν έστω λίγες διακοπές και αυτοί οι άνθρωποι των οποίων ανέλαβε την ευθύνη της ζωής τους, όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συμπεριφορά τελικά είναι όλα όσα θα έπρεπε να ξέρει κάποιος για το τι είναι στα αλήθεια η Αριστερά…». Λίγο αργότερα, κάτω από την ανάρτηση του υπουργού σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, που καθώς φαίνεται βρήκε ευκαιρία να συνεχίσει την πολύχρονη «βεντέτα» με τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ασχολήσου με το νοσοκομείο της Κω, που το έμφραγμα το αντιμετώπισε ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ και άσε την ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ προς τους εργαζόμενους της "Αυγής"», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χανιώτης βουλευτής.


Ναταλί Χατζηαντωνίου: "Αυτή δεν είναι αριστερή συμπεριφορά"

Σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τη λίστα γάμου ασκεί η Ναταλί Χατζηαντωνίου, του κομματικού ραδιοφώνου Στο Κόκκινο, η οποία ήταν ανάμεσα στους εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εξαιτίας του ότι παραμένουν απλήρωτοι δημοσιογράφοι στα κομματικά Μέσα του ΣΥΡIΖΑ. Η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της κάνει λόγο για «μη αριστερή στάση», ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη για την όλη καθ’ όλα υπερβολική δημοσιότητα που έχει λάβει ο γάμος του, αναφέρει: «Να ζήσετε και να ευτυχήσετε και όλα τα καλά σάς ευχόμαστε, αλλά κι όσο έχετε απλήρωτους και απελπισμένους εργαζομένους που εξαρτώνται απ’ τις αποφάσεις σας, κρατήστε τις ιδιωτικές σας επιλογές αν μη τι άλλο ιδιωτικές. Αλλιώς η πολιτική σας επιχειρηματολογία πάει στον βρόντο και κατά διαόλου», σημειώνει η κυρία Χατζηαντωνίου. «Δυο εικόνες. Οι συνάδελφοί μου στην Αυγή και στο Κόκκινο πληρώθηκαν μόνον τον Ιούνιο και έκτοτε ούτε καν το επίδομα αδείας. Το φθινόπωρο θα φτάσει ούτως ή άλλως άγριο για πολλούς από εμάς. Και ο κ. Κασσελάκης δεδομένων όλων αυτών και ενόψει όλων αυτών, άνοιξε λίστα γάμου. Οι πρώτοι είναι άνθρωποι που έβαλαν πλάτη επί χρόνια στα δύσκολα. Κι έχουν κι αυτοί έρωτες. Κι έχουν κι αυτοί οικογένειες. Κι έχουν κι αυτοί δικαιώματα. Αυτή δεν είναι αριστερή συμπεριφορά, ούτε Αριστερά εν γένει», σημειώνει η δημοσιογράφος.