Άλλος ένας «τζάµπα µάγκας» στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην πολιτική, η άλλη όψη της υπερφίαλης νοοτροπίας τού «ξέρεις ποιος είµαι εγώ;» δεν είναι µόνο να τσακώνεσαι ανοιχτά και σε δηµόσια θέα µε έναν υπάλληλο του αεροδροµίου, όπως συνέβη πρόσφατα µε πρώην υπουργό της Ν∆, αλλά να καταχράσαι εκ του ασφαλούς τη θεσµική σου ιδιότητα, πουλώντας νταηλίκι και τσαµπουκά στα µουλωχτά εκεί που σε παίρνει. Και αυτό, για να φανείς αρεστός σε κύκλους που έπειτα από κάθε «αγωνιστική» πορεία «ξεχαρµανιάζουν» γράφοντας διάφορα επαναστατικά συνθήµατα στους τοίχους, όπως «µπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι» και άλλα παρόµοια µε επίκεντρο τους ένστολους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος ως πονηρός πολιτευτής ανοίγει µέτωπο µε εκείνους που είναι ταγµένοι από τον νόµο να τον προστατεύουν και να στέκονται προσοχή µπροστά του στις επίσηµες εµφανίσεις του. ∆ηλαδή, τους αστυνοµικούς. Γιατί, εάν αρχίσει και την πέφτει στους «µπαχαλάκηδες» ή σε όσους ασπάζονται τη θεωρία «καλός µπάτσος είναι ο νεκρός», τότε δεν θα τον ξαναδούµε στην πρώτη γραµµή των «αγώνων».

Και επειδή πλησιάζει και η θλιβερή επέτειος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, µην έχετε καµία αµφιβολία ότι συνειδητά άνοιξε µέτωπο µε τους «µπάτσους», όπως αποκαλεί τους αστυνοµικούς.

Εάν ο Ν. Παππάς ήταν «θαρραλέος» παντού, θα τα είχε κάνει λίµπα και εγκαίρως, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ τον «παραµύθιαζαν» µε την υποψηφιότητά του για τον ∆ήµο της Αθήνας. ∆εν είδαµε τότε να καταγγέλλει µε διευθύνσεις και ονόµατα το «σύστηµα» της Κουµουνδούρου. Και έτσι εξασφάλισε το χρίσµα του ευρωβουλευτή.

«Έρανος» για το γάμο, όχι για την «Αυγή»

Αντί να προβληματιστεί πως με δική του ευθύνη έχει εξελιχθεί σε σαπουνόπερα η προσωπική του ζωή, με επίκεντρο την πολυδιαφημισμένη από τον ίδιο γαμήλια τελετή που οργανώνει για να επιστεγάσει τη σχέση του με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά, επιχειρεί να βγει και από πάνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, παριστάνοντας το θύμα. Τώρα, του φταίνε οι δημοσιογράφοι, επειδή αποκάλυψαν ότι διεξάγει «γαμήλιο έρανο» για να πάει ταξίδι του μέλιτος.

Και το καλύτερο; Καταλογίζει ευθύνες στον Κ. Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έβγαλε στη φόρα το θέμα, με σκοπό να προκαλέσει κύμα ομοφοβικών σχολίων σε βάρος του. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνεται ο Στ. Κασσελάκης είναι ότι ερεθίζει τους δικούς του «συντρόφους», όταν σε διεθνή πλατφόρμα επιζητά χρηματοδότηση του γαμήλιου ταξιδιού του με δωρεές που φτάνουν τα 2.500 ευρώ και την ίδια στιγμή δεν κινητοποιεί κόσμο και κοσμάκη, για να μη μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα.

Η διαφάνεια ως ανέκδοτο

Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την ουσία της ανάρτησης του Στ. Κασσελάκη για τη λίστα γάμου που δημοσιοποίησε σε διεθνή πλατφόρμα, ωστόσο αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα «γραφόμενα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε η θέση του είναι πως εάν ποτέ γίνει πρωθυπουργός θα «χτυπήσει» ανελέητα το «μαύρο» χρήμα στους γάμους, παίρνοντας «φακελάκια» από φίλους και συγγενείς. Προσωπικά, αμφιβάλλω εάν ο Στ. Κασσελάκης κατάλαβε τι γκάφα έκανε επικαλούμενος λόγους διαφάνειας, αν δεν μας εξηγήσει από ποιας χώρας τις φορολογικές Αρχές θα ελεγχθούν τα χρηματικά ποσά που θα εισπράξει. Επίσης, πώς γίνεται να ζητάς χρήματα δημοσίως για τον μήνα του μέλιτος, όταν υποτίθεται έχεις κάνει γάμο έναν χρόνο πριν, στη Νέα Υόρκη, ή όταν δηλώνεις πως το γλέντι θα είναι σε κλειστό κύκλο; Άμα είναι σε κλειστό κύκλο, τι το κάνεις βούκινο;

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» συναγωνίζεται επάξια στους τίτλους που επιλέγει, για να προβάλλει τα αντιπολιτευτικά θέματά της, το «Μακελειό» του Στέφανου Χίου. Καλά, την «Αυριανή» του Γ. Κουρή την έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Ο Σπίρτζης δεν θα φύγει μόνος

Τουλάχιστον 30 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά εξ αυτών είναι και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσχώρησαν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από πιέσεις που τους άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης στο παρελθόν και επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα. Τώρα που και αυτός βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της διαγραφής, δηλώνοντας πως αδιαφορεί εάν η «παρέα» του Στ. Κασσελάκη τον περάσει από το Πειθαρχικό της Κουμουνδούρου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η έξοδός του από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι αυτή του «μοναχικού λύκου». Αν πάνε να τον διώξουν, θα φύγει με το «ασκέρι» του.

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»