Το Σάββατο αποκαλύφθηκε ότι ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς εξύβρισε δύο αστυνομικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας τους «μπάτσους» και απειλώντας τους φτάνοντας στο σημείο να... ευχηθεί «καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς»… Το θέμα πήρε δημοσιότητα από τις ανακοινώσεις τόσο της Ένωσης Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι οποίες κατήγγειλαν το γεγονός σε έντονο ύφος ζητώντας αποπομπή του ευρωβουλευτή.

Στα μηνύματά του ο Νίκος Παππάς χρησιμοποίησε πολλάκις τις υποτιμητικές εκφράσεις «μπατσάκο» και «μαλάκα» για τους αστυνομικούς με τους οποίους συνομιλούσε και απευθύνθηκε και με βαρείς χαρακτηρισμούς για την οικογένεια του ενός («να περάσω να φτύσω στα μούτρα τη μάνα σου που έκανε τέτοιο μαλάκα γιο» και «να φάει και κάνα χαστούκι ο πατέρας σου»). Σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Νίκου Παππά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκαν να εμφανίσουν ότι ήταν ένας ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση και μάλιστα εμφάνισαν ένα πρόσωπο που δήλωνε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν με αναρτήσεις του.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος αφενός είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία το 2019, αφετέρου με βάση ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποχωρήσει από την Αστυνομία το 2021. Περαιτέρω, με ανάρτησή του ο ίδιος ο απόστρατος πλεον αστυνομικός ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν εμπλέκεται στα δύο περιστατικά εξύβρισης του Παππά καθώς αφορούν άλλα πρόσωπα.

Σεξιστική επίθεση στη Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Τη Δευτέρα το πρωί η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δημοσιοποίησε μηνύματα που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά, στα οποία ο ευρωβουλευτής τής απευθύνεται με υποτιμητικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς. Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που δημοσίευσε η κ. Τσιλιγκίρη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος αναφέρει «ποια είσαι εσύ βρε γλυκούλα; Πέρα από τα γνωστά ωραία προσωπικά σου που ξέρουμε όλοι». Επίσης, προβαίνει σε χυδαία και άκρως σεξιστική επίθεση γράφοντάς της «εγώ δεν αξιοποίησα το κρεβάτι μου» για να ανελιχθώ. Τη Δευτέρα το απόγευμα κυκλοφόρησε στα social media νέο ηχητικό, στο οποίο ακούγεται ο Νίκος Παππάς να κάνει νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς.


Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, αλλά και μιας σειράς σχετικών τοποθετήσεων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ, ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάρει επίσημα θέση, με στελέχη του στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως οι κ. Φαραντούρης και Βέττας, να τον καλύπτουν απόλυτα και άλλους όπως ο κ. Πολάκης να τον στηρίζουν ανοιχτά.