Η Πόπη Τσαπανίδου τηρεί σιγήν ιχθύος και κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το αν θα πάρει την έδρα (ως πρώτη επιλαχούσα) που κατείχε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, όλα δείχνουν όμως ότι θα προσέλθει κανονικά στις 28 Αυγούστου ενώπιον του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, κλείνοντας οριστικά τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη.

*Διαβάστε εδώ: Κεχαγιά: Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να μπει στη Βουλή - Δεν έχουμε ζητήσει από κανέναν βουλευτή να παραιτηθεί

Έτσι κι αλλιώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ελπίδα να μπει στη Βουλή με δεδομένο ότι η Ζωρζέτα Λάλη έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως δεν θα του κάνει τη χάρη και θα κρατήσει την έδρα για λογαριασμό της, αν οι υπόλοιποι στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας δήλωναν πως δεν ενδιαφέρονται να γίνουν βουλευτές, Λίγες ώρες αφότου η κυρία Λάλη επαναλάμβανε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της ως επιλαχούσας, η γνωστή «κασσελίστας» γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, αναλάμβανε δράση και απάντησε όχι στο νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς αλλά εμμέσως στην Πόπη Τσαπανίδου ασκώντας πίεση στη στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα.


Αιχμές Τζάκρη κατά Τσαπανίδου

Η κυρία Τζάκρη αφήνει αιχμές πως η δήλωση Λάλη «γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ ους τρίτους», υπονοώντας προφανώς την κυρία Τσαπανίδου.

Η Βούλα Κεχαγιά πάντως επιχείρησε να αρνηθεί ότι ασκούνται πιέσεις στους επιλαχόντες, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα πειστική. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό ο πρόεδρος του κόμματος να είναι παρών εντός Κοινοβουλίου, καθώς έτσι θα είναι επικεφαλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και, παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άλλον βουλευτή να παραιτηθεί για να λάβει την έδρα ο κ. Κασσελάκης.

«Η κυρία Ζωρζέτα Λάλη ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά κι αυτό σημαίνει ότι με τη στάση της, ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι στη λίστα του Επικρατείας, προκαταλαμβάνει ότι κλείνει την πόρτα της Βουλής στον κύριο Κασσελάκη. Δεν είναι κατακριτέο ότι έχουν βγει 16 βουλευτές και στελέχη του κόμματος να εκφράσουν τη γνώμη τους», είπε η κυρία Κεχαγιά.