∆ιαρροές επί διαρροών στο συριζαϊκό σίριαλ του Πολάκη µε τη Λινού

Τύφλα να έχουν τα έργα του Ευγενίου Ιονέσκο µπροστά στο «θέατρο του παραλόγου» που µας προσφέρει αφειδώς και αφιλοκερδώς το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Σε αυτό τον πολιτικό κλαυσίγελο, εκτός από το αναπάντητο ερώτηµα εάν ήταν «βόθρος ή στέρνα» η πισίνα του Στ. Κασσελάκη στις Σπέτσες, ακόµη πιο σπαρταριστό επεισόδιο είναι αυτό µε πρωταγωνιστές τον Π. Πολάκη και την Α. Λινού. Εδώ η επιστήµη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Επί πολλές ηµέρες, ο Π. Πολάκης, που έχει διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όµως πρόσβαση στον τοµέα ∆ιαφάνειας του κόµµατος, καθώς όλοι όσοι µετέχουν σε αυτόν είναι δικοί του άνθρωποι, παρουσιάζει µέσω αυτού του φορέα αποκαλυπτικά στοιχεία για µια ΜΚΟ της Α. Λινού και του συζύγου της, καταγγέλλοντάς τη για διασπάθιση δηµοσίου χρήµατος. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κεχαγιά, ευρισκόµενη σε προφανή αµηχανία, επιχειρεί να αξιολογήσει το θέµα ως µια διαφορά µεταξύ δυο στελεχών.

Την ίδια όµως ώρα, από άλλους στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, για να «καλοπιάσουν» τον Π. Πολάκη, διαρρέει πως για τις καταγγελίες του εναντίον της Α. Λινού θα διεξαχθεί έρευνα από εταιρεία ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών. Η Αθηνά Λινού, για να επαληθεύσει την είδηση, τηλεφωνεί στον Στ. Κασσελάκη, ο οποίος την διαβεβαιώνει πως δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Αµέσως µετά, µε ανάρτησή της στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποιεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση. Εν τω µεταξύ, αυτοί που είχαν κάνει την πρώτη διαρροή επανέρχονται µε νέα, για να διορθώσουν την προηγούµενη, αισθανόµενοι πως η Α. Λινού τούς «άδειασε» στα µάτια του Π. Πολάκη. Με τη νέα διαρροή εξηγούσαν ότι θα γίνει εσωτερική έρευνα για τις καταγγελίες του Π. Πολάκη, επειδή το κόµµα δεν µπορεί να πληρώσει ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ο Π. Πολάκης και όσοι στελεχώνουν τον τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κάνουν μια έρευνα για τις εταιρείες του Στ. Κασσελάκη στο εξωτερικό; Δεν τους προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν σκιές στην επιχειρηματική του δραστηριότητα; Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφορηθεί και το ακριβές περιεχόμενο που έχει καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές.

Όταν η κομματική «Αυγή» προβοκάρει τον πρόεδρο

Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάποιοι στην «Αυγή» κάνουν τα πάντα για να προβοκάρουν τον Στ. Κασσελάκη και να τον αποξενώσουν απ’ τον μεσαίο χώρο, στον οποίο υποτίθεται πως θέλει να απευθυνθεί για να πάρει με το μέρος του και την τάξη των «νοικοκυραίων». Αλλιώς, πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι χθες η ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας επιχείρησε να εξουδετερώσει επικοινωνιακά ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν σε αυτή απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται ως «μπάτσοι» και «μπατσίνες», που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να δέρνουν κόσμο στα καλά καθούμενα. Η κομματική «Αυγή», θέλοντας να αποδείξει πως στη χώρα μας υφίσταται αστυνομική βία, παρουσίασε αποσπασματικά κάποια «βολικά» γεγονότα απ’ το παρελθόν, ώστε να υποτιμήσει την κοινωνική προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. στην προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Βέβαια, οι αγαπητοί σύντροφοι της «Αυγής» ξέχασαν σε αυτά να συμπεριλάβουν και τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προς ιδιωτικοποίηση

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κασσελάκης σκοπεύει να αποσπάσει την έγκριση των μελών του οργάνου στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο και της εφημερίδας «Αυγή». Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τέτοια απόφαση, ακόμη και αν τη θέσει σε ψηφοφορία, δεν θα είναι ομόφωνη. Επίσης εκτός από την τύχη των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται στη συζήτηση που θα διεξαχθεί να τεθεί εκ νέου το θέμα του Π. Πολάκη, ώστε -εκτός από μέλος της ΚΟ- να διαγραφεί και από τα κομματικά όργανα όπου συμμετέχει.

Γιατί όχι δανεικά από την πεθερά;

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες ότι η πεθερά του Στ. Κασσελάκη διαθέτει βαρύ πορτοφόλι στις ΗΠΑ και ενισχύει οικονομικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο σπιτικό που πάει να στήσει στην Ελλάδα με τον γιο της, Τάιλερ Μάκμπεθ, αλλά, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε κάλλιστα να συμβάλει με τα χρήματα της στη διάσωση των κομματικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κουμουνδούρου. Μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι ο Στ. Κασσελάκης, που αρχικώς μας διαβεβαίωνε ότι έχει τεράστια οικονομική περιουσία, είναι ένας «ξυπόλητος Ωνάσης», καθώς και το σπίτι στο Κολωνάκι πληρώθηκε από την οικογένεια του Τάιλερ και όχι από δικά του χρήματα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή