Όταν οι περισσότεροι θεωρούσαν αγαστές τις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, η στήλη «Πολιτικός Καφές» των Παραπολιτικών αποκάλυπτε πως κάτω από τα χαμόγελα και τις εκατέρωθεν διακηρύξεις αγάπης κρύβεται ένας υπόγειος πόλεμος. Πόλεμος που μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην πλήρη αμφισβήτηση του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον «αψύ Σφακιανό». Αυτό, δηλαδή, που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει ότι η ηγεσία του κόμματος υπό τον κ. Κασσελάκη δεν δίνει ελπίδα προαναγγέλοντας εμμέσως την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε εδώ: "Βόμβα" Πολάκη: Θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - "Θα συμβάλω σε αυτό" - Κασσελάκης: "Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην ΚΕ"

Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα εσωκομματική φουρτούνα, ο Παύλος Πολάκης μπορεί να επιλέξει να τραβήξει περισσότερο το σκοινί της σύγκρουσης και τότε δεν αποκλείεται να τον δούμε να παραιτείται και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο για τη δημιουργία δικού του κόμματος.

Πλέον μένει να φανεί τι θα πράξει ο κ. Πολάκης και αν υπάρχουν πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για μία ακόμα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο «Πολιτικός Καφές» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναφερόταν στις τεταμένες σχέσεις Πολάκη - Κασσελάκη και στο σενάριο της δημιουργίας κόμματος από τον «αψύ Σφακιανό».

Συγκεκριμένα ο «Πολιτικός καφές» με φόντο τις εισηγήσεις που δεχόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαγραφή Πολάκη ανέφερε ότι: «ο Παύλος Πολάκης όχι µόνο δεν δείχνει διατεθειµένος να υποχωρήσει, αλλά, απεναντίας, δείχνει αποφασισµένος, αν προκληθεί, να τραβήξει το σχοινί µέχρι να σπάσει... Την ίδια ώρα που ο επικεφαλής της Κουµουνδούρου κάνει τις συγκεκριµένες σκέψεις, ο πρώην υφυπουργός δείχνει να ξαναζεσταίνει στο µυαλό του την ιδέα ενός αντισυστηµικού κόµµατος, που θα επιδιώξει µετωπική σύγκρουση µε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα «συστήµατα που τη στηρίζουν». Αν και κανείς δεν µπορεί να εκτιµήσει µε ασφάλεια τον χρόνο που θα συµβούν όλα αυτά, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ηµερών δεν αποκλείουν να δροµολογηθούν σύντοµα εξελίξεις επί του συγκεκριµένου πεδίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένα είναι βέβαιο. Οτι ακόµα µία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται (αν δεν έχει ήδη θεωρητικά γίνει) προ των πυλών». 

Διαβάστε εδώ τι έγραφε ο «Πολιτικός καφές»: Κεντρώα στροφή Κασσελάκη µε διαγραφή Πολάκη: Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ