Αιφνιδιάστηκε ο Stefanos ή µπλοφαρει;

Αν και µας περνάει από το µυαλό ότι η ρήξη ανάµεσα στον Π. Πολάκη και τον Στ. Κασσελάκη είναι «σκηνοθετηµένη», ώστε να αιφνιδιάσουν τα µέλη της «κίνησης των 87» που ήταν έτοιµα να ανοίξουν θέµα διαγραφής του βουλευτή Χανίων και από τα κοµµατικά όργανα, εντούτοις µέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός τόσο σατανικού σχεδίου από πλευράς τους. Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι, αν δεν ακούσω δηµοσίως τον Π. Πολάκη να δηλώνει ότι ζητά την παραίτηση του Στ. Κασσελάκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πειστώ ότι όλο αυτό δεν είναι πολιτική µπλόφα.

Ας αφήσουµε όµως τις δικές µας επιφυλάξεις και ας περάσουµε στο πώς εισέπραξαν τα µέλη της πολιτικής γραµµατείας το συγκεκριµένο επεισόδιο µεταξύ Π. Πολάκη και Στ. Κασσελάκη. Θεωρούν ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν ήταν έτοιµος να διαχειριστεί το χθεσινό χουνέρι που του επεφύλαξε ο πάλαι ποτέ ισχυρός σύµµαχός του. Και γι’ αυτό, όταν ο Π. Πολάκης τού έστειλε το µήνυµα «δεν τραβάς και εγώ θα κάνω τα πάντα για να συµβάλω στην αντικατάστασή σου», αντί να σηκώσει το γάντι, όπως έκανε µε γενναιότητα άλλες φορές, διαµηνύοντας «φέρτε µου όποιον θέλετε αντίπαλο να τον σκίσω», άρχισε να απολογείται για τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόµµατος και να τον διαβεβαιώνει πως έχει δώσει εντολή στο γραφείο του να ερευνήσει και τις καταγγελίες που έχει κάνει εναντίον της Αθηνάς Λινού.

Ο πραγματικός λόγος για το αντάρτικο Πολάκη

Επειδή από αυτή εδώ τη στήλη είθισται να σχολιάζουμε την πολιτική επικαιρότητα με τόλμη και φαντασία, θα σας κάνουμε μια χιουμοριστική περιγραφή των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Προ ημερών παίρνει τηλέφωνο ο Στ. Κασσελάκης τον Π. Πολάκη και ανάμεσά τους διεξάγεται ο εξής διάλογος: - Παύλο, ξέρω πως ήταν λάθος η απόφασή μου να σε διαγράψω, αλλά μη μου κρατάς και μούτρα. Θα ήθελα, σε παρακαλώ, στο γαμήλιο γλέντι που οργανώνω στα Χανιά, να με τιμήσεις με την παρουσία σου. Να ξέρεις πως προτιμώ εσένα και όχι την Αθηνά Λινού. Εσένα αγαπάω και θέλω δίπλα μου. - Στέφανε, άσε τις μαλαγανιές, δεν περνάνε σε εμένα. Ή θα τη διαγράψεις τώρα ή εμένα ξέχασε με. Και κάτι τελευταίο, Στέφανε. Εγώ σε γαμήλια γκέι γλέντια δεν πατάω. Δεν θα έχω μούτρα μετά να κυκλοφορήσω στη Κρήτη. Γι’ αυτό απέφυγα να έρθω και στη Βουλή να ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είμαι αρσενικό παλαιάς κοπής και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου αυτό το γλέντι που ετοιμάζεις. - Και τι θα κάνεις, ρε Παύλο; Πώς θα δικαιολογήσεις την απουσία σου; - Θα σε αμφισβητήσω για αρχηγό πριν από το γαμήλιο γλέντι που ετοιμάζεις, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μη με κράζουν οι ψηφοφόροι μου.

Πάντως, εάν ο Π. Πολάκης αποφασίσει να βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι στον αγώνα του θα έχει αρωγούς τον Π. Καμμένο, τον Στ. Κραουνάκη, τον Ν. Μωραΐτη, τον Κ. Βαξεβάνη και έναν παπά από την Κρήτη.

Τα πεθερικά του Κασσελάκη και οι διευκρινίσεις

Με αφορμή ένα χθεσινό περιπαικτικό σχόλιο της στήλης ότι μπορεί να απευθυνθεί στην οικογένεια του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εάν θέλει να βρει ιδιώτη επενδυτή για τη διάσωση των κομματικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κουμουνδούρου, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μας ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει πως τα πεθερικά του ανήκουν στην κατηγορία των πλουσίων. Επίσης, μας εξήγησε κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ότι και το σπίτι στο Κολωνάκι μπορεί να είναι στο όνομα του Τάιλερ Μακμπέθ, αλλά αγοράστηκε με χρήματα του Στ. Κασσελάκη και κανενός άλλου. Απλώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το μεταβίβασε στο όνομα του συζύγου του. Προφανώς, όλα αυτά θα αποδεικνύονται με κάποιο τρόπο, γιατί αυτό που είχε αποκαλυφθεί και μάλιστα είχε πυροδοτήσει και αιχμηρές ανακοινώσεις από διάφορα κόμματα είναι ότι «η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο -όπως δήλωνε- αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για Golden Visa».

Τα κόκκινα γάντια

Όταν γράφαμε αυτά που γράφαμε για το κατά πόσο είναι σκηνοθετημένη η ρήξη του Στ. Κασσελάκη με τον Π. Πολάκη, ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια της ομάδας των 87, η στήλη βρισκόταν στον δρόμο για το πιεστήριο. Τότε λοιπόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία το γάντι που απέφυγε να σηκώσει απέναντι στον Π. Πολάκη δήλωσε έτοιμος να το πετάξει στα μούτρα των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που εκπροσωπούν την κίνηση των 87.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή