«Κατινιές» και «ρουφιανιές» στην Κουµουνδούρου

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται σαν τα µικρά παιδιά στην παιδική χαρά. Αλλιώς, πώς µπορεί να εξηγήσει κανείς τη διολίσθηση της εσωκοµµατικής αντιπαράθεσης σε ευτελή και µικρόψυχα επίπεδα, όπου η «κατινιά» και η «ρουφιανιά» θριαµβεύουν. Από χθες λοιπόν «βγάζουν τα µάτια» τους, δίνοντας στεγνά ο ένας τον άλλον, αναφορικά µε το ποια µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος έβαλαν το χέρι στην τσέπη, για να ενισχύουν το ταµείο της Κουµουνδούρου.

Ο Στ. Κασσελάκης, που υποτίθεται ότι δεν είναι διακονιάρης, αλλά έχει τη στόφα του γενναιόδωρου µπρούκλη από την Αµερική, αποδείχτηκε «φραγκοφονιάς» ως πολιτικός αρχηγός, καθώς έβγαλε στη σέντρα όσους δεν πρόσφεραν τον οβολό τους εις το «φιλόπτωχον» ταµείο της Κουµουνδούρου. Πώς; ∆ίνοντας εντολή στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν ονοµαστικά τα µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας, µαζί µε τον ίδιο φυσικά, που έχουν ενισχύσει µέχρι τώρα οικονοµικά το κόµµα, για να πληρωθούν οι εργαζόµενοι. Έτσι λοιπόν, δίνοντας στη δηµοσιότητα τα ονόµατα εκείνων που συνέδραµαν, αυτοµάτως έβγαλε στη σέντρα τους υπόλοιπους, που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα του.

Ωραίος ο Φαίδων. Ωστόσο, εάν ήµουν µέλος της Πολιτικής Γραµµατείας του Στ. Κασσελάκη, θα του έστελνα το εξής µήνυµα: «Αγαπητέ Στέφανε, σόρι που δεν µπορώ να ανταποκριθώ οικονοµικά στην ενίσχυση του ταµείου του κόµµατος στην παρούσα συγκυρία, καθώς προτεραιότητα για εµένα έχει η δική σου ευτυχία. Και γι’ αυτό επέλεξα να βάλω 1.500 ευρώ στον γαµήλιο έρανο που διεξάγεις, για να πας ταξίδι του µέλιτος µε τον σύζυγό σου».

Στο Γαλαξίδι θα παρευρεθεί, στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος. Σήμερα το βράδυ θα συνομιλήσει με πολίτες στο ξενοδοχείο «Galaxa Mansion».

Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή…

Aυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται είναι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχτηκαν την αναφορά του ονόματός τους στη διαρροή που έκανε η Κουμουνδούρου, για να τους εμφανίσει τάχα μου ως «χρηματοδότες» των ταμείων του κόμματος. Δηλαδή η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη. Γιατί πάνω σε αυτή την «αθλιότητα», όπως φέρεται να τη χαρακτηρίζουν στελέχη της ομάδας των «87», αποκρύπτονται σκοπίμως και κάποιες αλήθειες.

Η Όλγα Γεροβασίλη, που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτής του κόμματος από το 2012, είναι δυνατόν να «στοχοποιείται» ως ένα πρόσωπο που δεν έχει συνδράμει οικονομικά την Κουμουνδούρου; Η συγκεκριμένη βουλευτής φέρεται να έχει προσφέρει από τη βουλευτική της αποζημίωση πάνω από 200.000 ευρώ την τελευταία δεκαετία. Αλήθεια, ο Π. Ρήγας ή ο Σκορίνης ή η Μ. Ξενογιαννακοπούλου πόσα χρήματα έχουν προσφέρει στα ταμεία του κόμματος; Εφόσον αποδέχονται να διαφημίζονται ως «ευεργέτες» των εργαζομένων της Κουμουνδούρου, ας μας απαντήσουν και πόσα λεφτά πρόσφεραν.

Προσωπικά δεδομένα

Eπειδή το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη παρουσιάζει όπως θέλει τα γεγονότα για το σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος, που περιλαμβάνει και τη διάσωση των ΜΜΕ της Κουμουνδούρου, τότε για ποιο λόγο δεν απάντησε σε μια επιστολή που έλαβε απ’ τον Αλ. Φλαμπουράρη, όταν ο τελευταίος ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ; Να έχει εικόνα πόσες προσλήψεις έχουν γίνει και πού τον τελευταίο χρόνο από τον Στ. Κασσελάκη, είτε στο κόμμα είτε στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου, είτε στο Ίδρυμα Πουλατζά; Επίσης, δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Ε. Συμεωνίδου και Γ. Ραγκούσης, ζήτησαν από το λογιστήριο αναλυτική κατάσταση των μισθολογικών και όχι μόνο εξόδων της Κουμουνδούρου, κατόπιν προτροπής Κασσελάκη. Όμως, το λογιστήριο αρνήθηκε να τους δώσει πληροφορίες, λέγοντας ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα.

«Σοβαρευτείτε»

Σύντροφοι, σοβαρευτείτε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, αντί η παράταξη να στρέψει το βλέμμα της σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η ακρίβεια και η απουσία κοινωνικού κράτους, «παράγει περισσότερο παραπολιτική αντί πολιτικής». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αμφότερες οι παρατάξεις οφείλουν στην ιστορία τους να θέσουν το ζήτημα επί τάπητος. «Πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε.