Πολάκης αντί Φάµελλου στη Βουλή;

Από χθες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί «εκτάκτως» για σήµερα το απόγευµα την Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος, κυκλοφορούν απίστευτα σενάρια για το περιεχόµενο της οµιλίας του, η οποία θα γίνει διαδικτυακά, αφού βρίσκεται στα Χανιά, για να προετοιµάσει και το γαµήλιο γλέντι µε τον σύζυγο του, Τάιλερ. Από την Κουµουνδούρου εκπέµπεται το µήνυµα ότι η συνεδρίαση της ΚΟ έχει τυπικό χαρακτήρα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ωστόσο, οι εσωκοµµατικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιες ώστε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι µε την παρέµβασή του ο Στ. Κασσελάκης θα προκαλέσει ξανά αίσθηση. Ας έδειξε χθες ότι επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι. Έτσι λοιπόν ενδιαφέρον θα έχει αν θα «καλωσορίσει» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία µέχρι την Παρασκευή θα ορκιστεί -όπως όλα δείχνουν- βουλευτής µετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Επίσης, ποια θα είναι η αντίδρασή του στις καταγγελίες του Π. Πολάκη εναντίον της Αθηνάς Λινού; Θα τον δικαιώσει, ανακοινώνοντας την επανένταξή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η «τιµωρία» θα περάσει στο κεφάλι της Α. Λινού; Το πιο ωραίο πάντως µας το µετέφερε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την ενδεχόµενη αποκατάσταση του Π. Πολάκη: να προσέλθει στη σηµερινή συνεδρίαση της ΚΟ ο Στ. Κασσελάκης, ανακοινώνοντας την αντικατάσταση του Σ. Φάµελλου από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ και να προτείνει στη θέση του τον Χανιώτη βουλευτή.

Δίαυλος των «87» με το ΠΑΣΟΚ

Να δείτε που τις επόμενες ημέρες το θέμα το οποίο θα απασχολήσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες που θα προέρχονται από την πλευρά του Στ. Κασσελάκη θα σχετίζεται με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Με σπόντες για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ανήκουν στην περίφημη ομάδα των «87» και ενώ βρίσκονται ακόμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βοηθούν» σε επίπεδο κοινωνίας στον προεκλογικό αγώνα που δίνουν συγκεκριμένοι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εδώ και μέρες ο Στ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στη συγκεκριμένη ομάδα, ζητά καθαρές εξηγήσεις για το εάν τα μέλη της σκοπεύουν να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν στο μυαλό τους κάτι άλλο. Το «άλλο», αν δεν είναι νέο κόμμα, περιλαμβάνει και τη μετακίνησή τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού βέβαια εκείνοι που θα τους «καλωσορίσουν» θα έχουν γνώση της «αθόρυβης» εμπλοκής τους στις εσωκομματικές διεργασίες του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος.

«Ομιλείτε πολιτικά»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει τα πάντα, για να καλοπιάσει τον Π. Πολάκη, μήπως και ο τελευταίος φιλοτιμηθεί και δεν κάνει πράξη την απειλή του να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο συγγνώμη δεν του έχει ζητήσει ακόμη για τη διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Να δείτε που στο τέλος θα συμβεί και αυτό. Αν κρίνουμε από το σχόλιο που έκανε για τον -τάχα μου- αψύ Κρητικό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τότε το ενδεχόμενο μιας συγγνώμης δεν απέχει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με την κυρία Κεχαγιά, ο Παύλος Πολάκης «ομιλεί πολιτικά».

Φανταστείτε να μην ομιλούσε πολιτικά, πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε, εκτός από άτιμη και διεφθαρμένη, τη συνάδελφό του βουλευτή Αθηνά Λινού.

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, όταν έρθει η ώρα τα τρολ της Κουμουνδούρου, επώνυμα και ανώνυμα, να πρέπει να πάρουν θέση στο δίλημμα «Πολάκης ή Κασσελάκης». Τώρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ομάδα των «87».

Οι τελευταίοι των Κασσελίστας

Σύμφωνα με την «Αυγή», το κείμενο-παρέμβαση υπέρ του Στ. Κασσελάκη από μέλη του κόμματος υπογράφεται από 34 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, 15 συντονιστές/-ίστριες και αναπλ. συντονιστές/- ίστριες Νομαρχιακών Επιτροπών, 100 μέλη συντονιστικών οργάνων και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών, 68 συντονιστές/-ίστριες και αναπλ. συντονιστές/-ίστριες Οργανώσεων Μελών (ΟΜ), 105 μέλη συντονιστικών οργάνων των ΟΜ, 9 στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και 539 μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Καλύτερα να μην έδιναν τέτοια στοιχεία από την Κουμουνδούρου, καθώς εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι από τα 57.000 μέλη που είχαν ψηφίσει τον Στ. Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο 1.000 τού έχουν απομείνει.