Στα Χανιά βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τους εορτασμούς για τον γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ. Ο κ. Κασσελάκης, το βράδυ της Δευτέρας έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα τηλεφωνούσε στον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη, σε ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων τους. Παρόλα αυτά το τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ αλλά μετατράπηκε σε γραπτό μήνυμα με το οποίο ο κ. Κασσελάκης ζητούσε από τον κ. Πολάκη να του τηλεφώνησει.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, έκανε σαφές σε όλους τους τόνους στα μέλη της Ν.Ε ότι δεν μπαίνει σε συζήτηση του τύπου «θα γυρίσω αν την διώξεις» (σ.σ Αθηνά Λινού). Μάλιστα η στάση του κ. Κασσελάκη ερμηνεύεται ως προσπάθεια για πίστωση χρόνου έως ότου υπάρξει το πόρισμα για την υπόθεση Prolipsis.


Κασσελάκης: «Ήρθα για να ακούσω για τον Παύλο»

Όπως είπε ο Κασσελάκης στα μέλη της νομαρχιακής, ήρθε «να ακούσει για τον Παύλο». «Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο» είπε κατά λέξη «αλλά θέλω να έχει μια πιο σωστή συμπεριφορά στην Βουλή, να είναι πιο οριοθετημένος και να μην δίνει αφορμές» συμπλήρωσε.

Όπως μεταφέρουν συμμετέχοντες στο zarpanews.gr, o Κασσελάκης, παραδέχτηκε ότι στην διαγραφή Πολάκη λειτούργησε παρορμητικά καθώς αυτό που τον ενόχλησε ήταν ότι την μέρα που ήταν πρώτο θέμα η Attica Bank, ο Πολάκης με ένα λάθος σχόλιο επέτρεψε στη ΝΔ να μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα και να στέψει την κοινή γνώμη σε ένα σχόλιο για μια μετακλητή υπάλληλο.

Πάντως όπως είπε, οι κατηγορίες του κ. Πολάκη για την κυρία Λινού ελέγχονται τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του. Παραδέχτηκε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερα υποτιμητικό σχόλιο για τον Πολάκη και θα ζητήσει εξηγήσεις.

Τα μέλη της ΝΕ τον παρότρυναν να του τηλεφωνήσει για να κάνει προσπάθεια συνάντησης από κοντα και ζήτησαν να βρεθεί κοινός τόπος με τον βουλευτή Χανίων για την ανασύνταξη του κόμματος, να σταματήσουν οι έριδες γιατί αυτό αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη, να βρεθεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στον πολίτη που περνάει δύσκολα, να εμπιστευτεί την αντιπολίτευση και να επιστρέψει η συζήτηση σε πολιτικά θέματα και όχι σε θέματα lifestyle.