Τι κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός και «σφάζονται» μεταξύ τους, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, έχει απορροφηθεί από τις ετοιμασίες του γαμήλιου γλεντιού κι έχει αρχίσει να σιγοτραγουδά το «Σήμερα γάμος γίνεται...».

Ήδη στην Κρήτη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι καλεσμένοι του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ από το εξωτερικό και το ζευγάρι βρίσκεται στο νησί για να τους υποδεχτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της τετραήμερης αυτής εκδήλωσης, που θα διαρκέσει από σήμερα, Τετάρτη, μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου, περιλαμβάνει βραδινή έξοδο του ζευγαριού με τους καλεσμένους τους για δείπνο σε κτήμα εκδηλώσεων αλλά και δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα παραλείψει να βγάλει και για βραδινό ποτό τους δικούς του ανθρώπους σε γνωστό μπαρ στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα και παραλία. Το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του θα απολαύσουν τη θάλασσα σε γνωστό beach bar του βόρειου παραλιακού μετώπου των Χανίων.

Μάλιστα, οι έξοδοι αυτές γίνονται σε οικογενειακό και φιλικό κύκλο, με το ζευγάρι να επιθυμεί να αποφύγει τη δημοσιογραφική κάλυψή τους. Ωστόσο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα γίνει η κεντρική γαμήλια γιορτή, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων, από τις 17.00 έως τις 20.00. Η υποδοχή των προσκεκλημένων θα γίνει στο υπαίθριο αμφιθέατρο του πάρκου και θα ακολουθήσει δεξίωση. Για τους καλεσμένους θα υπάρχουν δημιουργίες από την κουζίνα του Βοτανικού Πάρκου με τοπικές γεύσεις και εδέσματα βασισμένα σε τοπικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεντρική γαμήλια γιορτή θα τραγουδήσει η Μαρίνα Σάττι.


Αυστηρά μέτρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των εξόδων τους με τους καλεσμένους. Για τον λόγο αυτό, θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, πέραν των 25 ατόμων, που θα αποτελούν τη φρουρά του προέδρου, του Τάιλερ και των καλεσμένων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενεργοποιηθεί σύστημα αντι-drone, ώστε να μην μπορεί να πετάξει και να καταγράψει βίντεο από ψηλά οποιοδήποτε drone θα βρίσκεται σε κοντινή εμβέλεια. Επιπλέον, θα αφαιρεθούν τα κινητά τηλέφωνα από τους καλεσμένους αλλά και από τους εργαζομένους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στα οποία θα πάνε ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγό του και τους καλεσμένους τους. Να σημειωθεί ότι η wedding planner είναι από την Αμερική και συνεργάζεται με ένα wedding planner από τα Χανιά. Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως αποδέκτες τα ΜΜΕ και ζητά να μην πραγματοποιήσουν καμία δημοσιογραφική κάλυψη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του προέδρου του κόμματος τις επόμενες μέρες στην Κρήτη», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Δεν επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος που δεν αφορά την πολιτική δραστηριότητα του προέδρου, αλλά είναι αμιγώς προσωπικό και προγραμματίστηκε πριν από έντεκα μήνες».


Το μενού της δεξίωσης

Οι προετοιμασίες στα Χανιά είναι πυρετώδεις, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Βοτανικού Κήπου, Πέτρο Μαρινάκη, ο οποίος τόνισε ότι ο χώρος θα κλείσει από τις 5:00 το απόγευμα για το κοινό, προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή των όρκων στο υπαίθριο, πέτρινο αμφιθέατρο του κήπου, παρουσία 130 προσκεκλημένων. Στην τελετή δεν θα παρίσταται ιερέας ούτε κάποιος τοπικός από τον Δήμο Πλατανιά, καθώς ο γάμος του ζευγαριού έχει ήδη τελεστεί στην Αμερική. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, θα ακολουθήσει δεξίωση ακριβώς πάνω από το αμφιθέατρο, όπου υπάρχει εστιατόριο, με έμφαση στις κρητικές γεύσεις και στα τοπικά εδέσματα. Το αρνί, η τοπική παλαιωμένη γραβιέρα, τα μαραθοπιτάκια, τα εσπεριδοειδή, το αβοκάντο και το ξινόχοντρο με μελιτζάνες είναι μερικές από τις γεύσεις που θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ από το γαμήλιο τραπέζι δεν θα λείπουν τα ξεροτήγανα με τσικουδιά. Ανάμεσα στα ποτά που θα προσφερθούν συγκαταλέγονται η τοπική σαμπάνια, η σπιτική λεμονάδα και κοκτέιλ βασισμένο στο τζιν.

Δημοσιεύθηκε στην «OΝtime»