Ουδείς εχθρός ασφαλέστερος του… Stefanos

Στερνή µου γνώση να σε είχα πρώτα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας µη δυσανασχετεί ο Σ. Φάµελλος µε το χουνέρι που του επιφύλαξε ο Στ. Κασσελάκης, ζητώντας την αντικατάστασή του από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. ∆ιότι στο τελευταίο συνέδριο του κόµµατος µαζί µε τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα ήταν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της «διάσωσης» του Στ. Κασσελάκη απέναντι στην ηγετική παρέµβαση της Όλγας Γεροβασίλη, που ήταν έτοιµη να αναµετρηθεί µαζί του σε µια ανοιχτή εκλογική διαδικασία, όπως είχε ζητήσει και ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Σ. Φάµελλος, που προφανώς τότε τον βόλευε να παραµείνει αρχηγός του κόµµατος ο Στ. Κασσελάκης, καθώς δεν ήταν βουλευτής, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ έβλεπε ότι το «παιδί δεν τραβάει», προτίµησε να κάνει τα στραβά µάτια, γιατί κάτι τέτοιο θα του εξασφάλιζε την παραµονή στο πόστο του επικεφαλής της ΚΟ.

Και επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν υπάρχει µπέσα ανάµεσά τους, καθώς ο ένας δίνει και πουλάει τον άλλον στεγνά για πλάκα, αλλά κατά τα άλλα µάς φλοµώνουν µε τα ιδεώδη της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, εκεί που ο Σ. Φάµελλος ήταν σίγουρος ότι θα κλείσει την επόµενη τετραετία ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά βρήκε απέναντί του τον Ν. Παππά, µε τον οποίο στο τελευταίο συνέδριο «συνωµοτούσαν» εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη.

Τελικά, την πλήρωσε ο Φάμελλος

Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, από χθες σας είχαμε προϊδεάσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σκοπό να μας εκπλήξει με την παρέμβαση που θα έκανε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας την αντικατάσταση του Σ. Φάμελλου. Εμείς βέβαια -μεταξύ σοβαρού και αστείου- στη βούλησή του αυτή αξιολογούσαμε ως ιδανικό αντικαταστάτη του Σ. Φάμελλου τον Π. Πολάκη και όχι τον Ν. Παππά, που τελικά πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ ο Στ. Κασσελάκης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πέσαμε μέσα σε σχέση με αυτό που ετοίμαζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, εάν αναρωτιέστε για ποιο λόγο τού ήρθε να «καθαιρέσει» τον Σ. Φάμελλο από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, η απάντηση είναι απλή. Δεν τον θεωρούσε πλέον δικό του άνθρωπο. Ένας απ’ τους λόγους που είχε στραβώσει μαζί του ήταν επειδή δεν έβαλε πλάτη για να υπερασπιστεί δημοσίως την επιθυμία του προέδρου να εισέλθει στη Βουλή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και Παππάς και γκουρού

Δεν θα ασχοληθούμε με το γεγονός ότι ο Ν. Παππάς έχει καταγραφεί στη νεότερη πολιτική ιστορία ως ένα πρόσωπο που έκανε «νταλαβέρια» με επιχειρηματίες, εργολάβους και εφοπλιστές ή πως για τα παιχνίδια που έπαιξε στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί γιατί ο Στ. Κασσελάκης τον αποθεώνει ως έναν άνθρωπο που στην επαγγελματική πορεία του μετράει ένσημα, εμφανίζοντάς τον ως «γκουρού» της οικονομίας. Αλήθεια τώρα; Πόσα χρόνια έχει δουλέψει ο Νίκος Παππάς στη ζωή του; Πού και πότε και με τι μισθό; Δεν πρέπει να μας το εξηγήσει με κάποιο τρόπο; Και έπειτα, ποιο σύστημα «στοχοποίησε» τον Ν. Παππά; Η ελληνική Δικαιοσύνη;

Στο χθεσινοβραδινό θρίλερ του ΣΥΡΙΖΑ, αν το συνδέσουμε με το γαμήλιο γλέντι του Στ. Κασσελάκη, τότε το σχόλιο που ταιριάζει είναι το εξής: «Όλα του γάμου δύσκολα και η κάλπη γκαστρωμένη στην ΚΟ του κόμματος. Ο Σωκράτης Φάμελλος πάτησε το πόδι του Ν. Παππά στην τελετή ανακήρυξης του τελευταίου σε πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ορκιστείτε, παρακαλώ»

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος. Ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος για να λύσουν τις διαφορές τους είναι μια δικαστική αίθουσα. Με τόσα εξώδικα και μηνύσεις που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστεράς, η όλη φάση θυμίζει μια παλιά κωμική ελληνική σειρά με τίτλο «Ορκιστείτε, παρακαλώ». Το χειρότερο είναι ότι λόγω ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εξοικειωθεί με όλα αυτά τα ακραία καραγκιοζιλίκια που λαμβάνουν χώρα και δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση. Αν ζούσε ο Ευ. Γιαννόπουλος, κάλλιστα τις «δικαστικές διαμάχες» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα τις παρουσίαζε σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όπως έκανε το μακρινό 1995.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή