Τραβάτε µε (ένα πλάνο) κι ας κλαίω

Ο Στέφανος Κασσελάκης -τάχα µου- θέλει να κρυφτεί από τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, αλλά η λόξα που έχει µε τη δηµοσιότητα δεν τον αφήνει. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγεται», ο ίδιος επικοινωνιακά παινεύεται, επειδή κατά κάποιο τρόπο «ξαναπαντρεύεται» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι, ενώ πριν από µερικές ηµέρες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από τα ΜΜΕ να µη µεταβούν στην Κρήτη προκειµένου να καλύψουν το γαµήλιο γλέντι του Στ. Κασσελάκη µήτε να τον ενοχλήσουν σε αυτές τις προσωπικές του στιγµές, χθες ο ίδιος έσκασε µύτη µε τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακµπέθ, πίσω από την κάµερα της εκποµπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega Channel;

Ας δεχτούµε πως αυτό που έγινε ήταν «αναπάντεχο», όµως το µετέτρεψε σε στηµένο ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος -υποτίθεται- είχε βάλει το κόµµα να εκδώσει ανακοίνωση πως δεν θέλει να τον κυνηγούν οι κάµερες στην Κρήτη αυτές τις ηµέρες, και πήγε πίσω από την κάµερα σαν τον «Μητσάρα», για να δώσει συνέντευξη. Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, σας παραθέτω αυτούσιο τον διάλογό του µε τον δηµοσιογράφο του Mega: - ∆ηµοσιογράφος: Ωχ, ο κ. Κασσελάκης µε τον κ. Μακµπέθ. - Κασσελάκης: ∆εν παίζεσαι. Πού µε βρήκες; ∆ώσε µου δύο λεπτάκια να βγούµε από τη µέση του δρόµου.

«Παρανυφάκι» με προοπτική για γραμματέας ο Πολάκης

Από αυτή εδώ τη στήλη είχαμε εξαρχής διατυπώσει επιφυλάξεις για το κατά πόσο το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Π. Πολάκης πριν από μια εβδομάδα ήταν ειλικρινές ή μέρος μιας «σκηνοθετημένης» ρήξης ανάμεσα στον ίδιο και τον Στ. Κασσελάκη, ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια της ομάδας των «87», που στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ετοιμαζόταν να ζητήσει τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων και από μέλος του κόμματος. Εκ των υστέρων, φαίνεται πως έγιναν «πονηρές» συνεννοήσεις ανάμεσά τους, αλλά και με τον άλλον μετρ της εσωκομματικής ίντριγκας, Ν. Παππά, ώστε να οδηγηθούμε στην «καθαίρεση» του Σ. Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, για να «αποκατασταθεί» διά της «δικαίωσής» του ο κ. Πολάκης. Πλέον, δεν θα μας κάνει καμία έκπληξη, εάν στο γαμήλιο γλέντι του Στ. Κασσελάκη στην Κρήτη δούμε τον Π. Πολάκη να συμμετέχει ως «πολιτικό παρανυφάκι» ή στο προσεχές μέλλον, με εγγυητή τον Ν. Παππά, να κατακτά το αξίωμα του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ή του αντιπροέδρου στο κόμμα.

Για δες ποιος μιλάει…

Εν τω μεταξύ, ο Στ. Κασσελάκης στην προσπάθειά του να «ξαναχτυπήσει» τον Αλ. Τσίπρα αφήνει εναντίον του υπαινιγμούς ότι έβαλε στα ψηφοδέλτια του κόμματος την Αθηνά Λινού, χωρίς προηγουμένως να κάνει έλεγχο στην οικονομική της δραστηριότητα. Άραγε, αυτά που λέει τα πιστεύει; Γιατί ούτε και με τις δικές του οικονομικές δραστηριότητες ασχολήθηκε κανείς, όταν τοποθετήθηκε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και μέχρι τώρα κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τι είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες έχει αναπτύξει στη ζωή του. Πού, με ποιους και σε ποιες περιοχές. Όταν έρθει η ώρα να δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικά το επίσημο «Πόθεν Έσχες» που έχει καταθέσει, ίσως μάθουμε περισσότερα πράγματα και μας λυθούν και αυτές οι απορίες.

Ο Στ. Κασσελάκης είναι αυτός που διασύρει την Αθηνά Λινού, εικάζοντας πως είναι λαμόγιο, επειδή στο «κομματικό» δικαστήριο που έστησε δεν βρήκε επαρκείς τις απαντήσεις που έδωσε στον Π. Πολάκη και τον ίδιο, ενώ την ίδια στιγμή προτείνει ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έναν βουλευτή που έχει σε βάρος του μια καταδίκη από το ειδικό δικαστήριο.

Είναι λαμόγιο η Αθηνά Λινού, κυρία Ακρίτα;

Για ποιο λόγο δηλώνει «δικαιωμένος» ο Π. Πολάκης στην υπόθεση με τη ΜΚΟ της Αθηνάς Λινού; Πήγε ο ίδιος κάποια στοιχεία εναντίον της στον εισαγγελέα, έγινε δίκη και αποδείχτηκε πως αυτά που της καταλογίζει έχουν βάση και κρίθηκε ένοχη; Στο ερώτημα αυτό καλό θα είναι να μας απαντήσει η Έλενα Ακρίτα, η οποία μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν την ηθική ακεραιότητα της Αθηνάς Λινού, ενώ ισχυριζόταν πως ο Π. Πολάκης με τις παρεμβάσεις του έχει στείλει κόσμο φυλακή. Μέχρι τώρα, δεν μας έχει απαντήσει ποιοι έχουν μπει φυλακή από τις καταγγελίες του Π. Πολάκη, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε πάρει θέση για τη διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ ως «στιγματισμένης» με τη στάμπα της πολιτικού που έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Δηλαδή για το αν είναι λαμόγιο.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή