Δεκαεξάρηδες, φίλοι της… τελευταίας στιγμής και φυσικά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία καθορίζεται το πλαίσιο της διαδικασίας. Για την ψηφοφορία θα αξιοποιηθεί ο Εθνικός Εκλογικός Κατάλογος, στον οποίο θα ενσωματωθεί το μητρώο μελών του Κινήματος, ώστε να προστεθεί ειδική σήμανση δίπλα από τα μέλη του.

Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται αυτομάτως τα μέλη και δεν θα χρειάζεται η συμπλήρωση νέας αίτησης μέλους/φίλου κατά τη διαδικασία. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όμως και όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του κόμματος, αρκεί να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο εγγραφής μέλους/φίλου. Επισημαίνεται δε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Στον β΄ γύρο θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη/φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Σε επιστολή προς τους γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών, η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους υποψήφιουςες προέδρους, η ΕΔΕΚΑΠ υπενθυμίζει τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί ώστε να κλείσουν ζητήματα που αφορούν τα εκλογικά κέντρα, τον διορισμό των εφορευτικών επιτροπών και των χειριστών των tablets. Πρόκειται για διαδικαστικά που έχουν αναλάβει οι Νομαρχιακές Επιτροπές, έχοντας ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.