Ο αδελφός Στέλιος και τα «µαύρα» της Κουµουνδούρου

Ρε, µπας και έχει προσληφθεί στην Κουµουνδούρου ο Στέλιος Κασσελάκης, ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν το ξέρουµε; Γιατί µε αυτά που έγραψε περί λευκών και µαύρων χρηµάτων, θέλοντας να απαντήσει στον ευρωβουλευτή του κόµµατος Ν. Φαραντούρη, δείχνει πως «κάτι ξέρει, κάτι ξέρει», επειδή µπορεί να έχει πρόσβαση στα οικονοµικά της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και να γνωρίζει από µέσα τι ακριβώς συµβαίνει. Βέβαια, ποιοι και πόσοι έχουν προσληφθεί γενικώς στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που το λογιστήριο της Κουµουνδούρου δεν αποκαλύπτει, καθώς σε σχετικό αίτηµα που έχουν υποβάλει µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος από την οµάδα των «87» η απάντηση που δόθηκε είναι ότι «αυτά είναι προσωπικά δεδοµένα».

Πάντως, από µια πρόχειρη έρευνα πληροφορήθηκα ότι ο Στέλιος Κασσελάκης εµφανίστηκε στην Κουµουνδούρου ως το πρόσωπο που θα έδινε λύση στο οικονοµικό αδιέξοδο µε τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης του κόµµατος. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Στέλιος Κασσελάκης συνεργαζόταν µε τον στενό συνεργάτη του αδελφού του Στέφανου, Βαγγέλη Σκούφα. Ο τελευταίος -προτού η ηγεσία του κόµµατος «τα σπάσει» µε τον πρώην οικονοµικό διευθυντή, Θ. Γεωργόπουλο- φέρεται να του έλεγε «µην ανησυχείς, τα βάσανά σου θα τελειώσουν, διότι µε την περίπτωση των κοµµατικών ΜΜΕ θα ασχοληθεί ο Στέλιος». Με βάση τα παραπάνω και για να µην υπάρχουν σκιές, θα πρέπει να µας απαντήσει το γραφείο του κ. Κασσελάκη αν ο αδελφός του Στέλιος έχει κάποια εµπλοκή στη διοίκηση του κόµµατος. Επαγγελµατικά ή εθελοντικά, δεν έχει σηµασία. Όµως δείχνει να έχει γνώση επάνω σε πολλά πράγµατα.

Το κόμμα (της οικογένειας) Κασσελάκη

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις τις αλήθειες», λέει μια παροιμία. Όμως, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει και κάτι άλλο: «Απ’ τον μεγάλο αδελφό μαθαίνεις την αλήθεια». Από τον εξόχως αποκαλυπτικό αδελφό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κασσελάκη, εκτός από την εντύπωση που μας έδωσε ότι ξέρει καλά πώς διακινείται το «μαύρο» και «λευκό» χρήμα, πληροφορηθήκαμε και κάτι πιο σοβαρό στην απάντηση που έδωσε στον Ν. Φαραντούρη: πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα των μελών, κόμμα των βουλευτών, κόμμα των στελεχών, αλλά κόμμα του «Στέφανου Κασσελάκη».

Δεν ξέρω εάν την έχουν «ψωνίσει» οικογενειακώς οι Κασσελάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συγκεκριμένη αναφορά του κυρίου Στέλιου συνιστά πρόκληση, γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία ιδιοκτησιακής αντίληψης που συνειρμικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βλέπουν το κόμμα της Αριστεράς ως οικογενειακή επιχείρηση. Συγκεκριμένα έγραψε, απαντώντας στον Ν. Φαραντούρη: «Λες και ξαναλές ότι χιλιάδες κόσμος σε ψήφισε στις Ευρωεκλογές… Γιατί απλά είσαι αξιόλογο άτομο; Ή γιατί ο κόσμος επίσης ψήφισε το κόμμα του Κασσελάκη;»

Κωμωδία σε επεισόδια

Ομολογώ πως δεν θυμάμαι στη νεότερη κοινοβουλευτική ιστορία ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τυγχάνει στην προκειμένη περίπτωση ο Νίκος Παππάς στον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει από κοινού δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής μαζί με μια νέα βουλευτή του κόμματος, δηλαδή την Πόπη Τσαπανίδου, που διαδέχθηκε τον Όθωνα Ηλιόπουλο στην εθνική αντιπροσωπεία. Εκτός και αν με την κίνησή του αυτή ήθελε να δείξει στον Στ. Κασσελάκη ότι κατάφερε να κάνει μεταγραφή την Πόπη Τσαπανίδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υπήρχε η υποψία πως ανήκει στη «σκιώδη» ΚΟ του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως το όλο θέαμα ήταν κωμικό. Η κυρία Τσαπανίδου δεν χρειαζόταν τέτοια υποδοχή και καλωσόρισμα. Πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Όχι πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να την παρουσιάσει ο Ν. Παππάς με τέτοιο τρόπο.

Τα... βαρυσήμαντα του Αντώναρου

Τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω έντονων αναταράξεων και φωνών που θέτουν θέμα ηγεσίας, σχολίασε στον Αθήνα 9,84 ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ξεκάθαρα υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, έριξε το γάντι στους αμφισβητίες της ηγεσίας του και τους παρέπεμψε να θέσουν θέμα μομφής κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 6-7 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι όλα θα ψηφιστούν και θα αποφασιστούν εκεί. «Όλο αυτό πρέπει να τελειώσει», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Θέλουν να φύγει ο Κασσελάκης και μετά… όποιος να ’ναι. Θα τα βρουν… επειδή είναι θέμα καρέκλας».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή