Ο ΣΥΡΙΖΑ «σηπτική δεξαµενή» µε ευθύνη Κασσελάκη

Πέρα από την πλάκα, αυτό που παρακολουθούµε να συµβαίνει στον χώρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν είναι για γέλια. Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα. Ο συγκεκριµένος χώρος µετατρέπεται σταδιακά σε «σηπτική δεξαµενή», καθώς το επίπεδο της εσωτερικής αντιπαράθεσης στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αποπνέει µπόχα και δυσωδία. Και σε άλλα κόµµατα υπάρχουν διαφορές, αλλά ο διάλογος γίνεται πολιτισµένα, όχι µε όρους πολιτικού χουλιγκανισµού και µε κριτήριο, για την κυριαρχία της µιας άποψης πάνω στην άλλη, τον τραµπουκισµό, τη βρισιά, τον κανιβαλισµό ή τις δολοφονίες χαρακτήρων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά τα αποκρουστικά και εκφυλιστικά φαινόµενα. Ο λόγος που φούντωσαν επί των ηµερών του είναι επειδή ο ίδιος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασπάστηκε το «µισαλλόδοξο» κοράνι του πολακισµού, προσβάλλοντας εξαρχής τους πάντες.

Όλα αυτά είναι και γέννηµα-θρέµµα της λαϊκίστικης και αντιπολιτικής στρατηγικής που προβάλλει τα περί «αδιαµεσολάβητης» σχέσης του ιδίου µε τα τάχα µου σπουδαία µέλη του κόµµατος. Γιατί, ενώ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι, µε το να τους φουσκώνει τα µυαλά, τους επιτρέπει να αποθρασύνονται στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, «παίρνοντας τον νόµο στα χέρια τους» απέναντι σε όσους φωτογραφίζει ως εσωτερικούς του εχθρούς. Και όλοι αυτοί για κακή του τύχη προέρχονται από το φαν κλαµπ του Π. Πολάκη, τον οποίο, έτσι και τον βρει µπροστά του, «µαύρο φίδι που τον έφαγε».

Η σκηνοθετημένη ρήξη και το υπερόπλο Πολάκης

Όπως έχω ξαναγράψει, η ρήξη του Π. Πολάκη με τον Σ. Κασσελάκη δείχνει να είναι προϊόν σκηνοθεσίας και συνεννόησης. Γιατί η έγνοια του Π. Πολάκη δεν είναι να ξεφορτωθεί τον Σ. Κασσελάκη, τον οποίο μπορεί να τον κουμαντάρει όσο θέλει και όπως θέλει, «εκβιάζοντάς» τον διαδικτυακά, αλλά το πώς θα πετύχει την εξολόθρευση εκείνων που συνεχίζουν να έχουν καίρια πόστα στην ηγετική ομάδα του κόμματος και ανήκουν στην ομάδα των «87». Οι ριζικές αλλαγές που προτείνει σε επίπεδο ηγετικής ομάδας, όσες αιχμές και να περιλαμβάνουν εναντίον του Σ. Κασσελάκη, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει βάλει σκοπό να τον τελειώσει.

Μέχρι τώρα του κάνει υποδείξεις και συστάσεις, λέγοντάς του πως πρέπει να αλλάξει και να το πάει αλλιώς. Και πίσω από όλα αυτά τα «λεβέντικα» ξεσπάσματα, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο διαφημίζει τον εαυτό του ως το χρήσιμο υπερόπλο που πρέπει να αξιοποιηθεί, για να κερδηθεί το στοίχημα της ουσιαστικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και να τεθούν οι βάσεις για την ήττα της ΝΔ.

Διχαστικό ξεκατίνιασμα

Εν τω μεταξύ έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια οι ακόλουθοι του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από τις διφορούμενες αναρτήσεις που κάνει αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην ηγεσία, τους έχει μπουρδουκλώσει για τα καλά. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα για μια ακόμη φορά να πάρετε ποπκόρν και να αφιερώσετε λίγα λεπτά, διαβάζοντας τα σχόλια που εισπράττει.

Κυρίως όμως το διχαστικό ξεκατίνιασμα που πυροδοτεί ανάμεσα σε αυτούς που τον θέλουν για αρχηγό και βρίζουν πατόκορφα τον Σ. Κασσελάκη και σε εκείνους που του συνιστούν να κόψει τις βλακείες και να καθίσει φρόνιμα, στηρίζοντας για πρόεδρο τον Σ. Κασσελάκη.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κασσελάκ ης, έχει εμπλακεί στη διοίκηση της Κουμουνδούρου, ασκώντας εθελοντικά ή επαγγελματικά κάποιες αποστολές που μπορεί να του έχει αναθέσει ο Στέφανος.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας «χτίζει» συμμαχίες

Με φόντο την «ονοματολογία» που έχει αναπτυχθεί στη δημόσια σφαίρα για τα πρόσωπα που μπορεί να διαδεχτούν τη σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ίδια δεν θα ήθελε να αποχωρήσει από την Ηρώδου Αττικού. Και αυτό διότι τις προηγούμενες ημέρες έδειξε πως πάει να «χτίσει» συμμαχίες με συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς, όπως τη Ζ. Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας και τον Α. Χαρίτση της Νέας Αριστεράς, τους οποίους κάλεσε σε «αντικυβερνητική» ακρόαση στο Προεδρικό Μέγαρο. Πάντως ένα είναι βέβαιο. Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα φουντώσει τις επόμενες ημέρες, καθώς πρόταση-έκπληξη ετοιμάζει και το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή