Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει μέσα από την Εφημερίδα των Συντακτών ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

Σε άρθρο του για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Μια θλιβερό κατάληξη» επισημαίνει ότι «ο νέος πρόεδρος μεταλλάσσει την Αριστερά από δυναμική, κινηματική και οραματική εκπροσώπηση των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων σε ένα λιλιπούτειο κόμμα, ένα ντεκαφεϊνέ ΚΚΕ, που αποσκοπεί μόνο στην επιβίωση και την παρουσία του ηγέτη στα ΜΜΕ. Ας κάνει λοιπόν το δικό του κόμμα ή ας γυρίσει  στις επιχειρήσεις που ξέρει. Γιατί ξέρουμε πια ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είχε σχέση με την ελληνική πολιτική σκηνή και την Αριετερά».

Κώστας Δουζίνας: Οι προεδρικοί προχωρούν στην τελική εκκαθάριση εκδιώκοντας τους «87»

Ο ίδιος αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη τονίζει ότι «είχε πλεονέκτημα στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι σε κομματικά στελέχη που πλήρωσαν το τίμημα των ηττών. Μετά την εκλογή Κασσελάκη, οι τάσεις, απελευθερωμένες από τη συγκολλητική παρουσία του Τσίπρα, βρήκαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τον σκοπό του φραξιονισμού, τον έλεγχο του κόμματος. Καθώς αναδύονταν οι ασυνάρτητες αρχηγικές απόψεις, το κόμμα θρυμματίστηκε με θραύσματα που αντιστοιχούν στις τάσεις. Οι πολιτικές διαφορές των διαδόχων συστοιχίζονται με τις τασικές διαφωνίες σε ενιαίο κόμμα. Οι τάσεις (Ομπρέλα, Γέφυρα, Κίνηση Ιδεών, 6+6, Κόσμος) έγιναν κόμματα και ομάδες αφήνοντας τον αποψιλωμένο ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη, τον Πολάκη και την Κίνηση Μελών».

Ο κ. Δουζίνας τονίζει επίσης ότι «τώρα οι προεδρικοί προχωρούν στην τελική εκκαθάριση εκδιώκοντας τους «87», πρώην επιφανή μέλη της «Κίνησης Μελών» που δεν αντέχουν την περιθωριοποίηση και τις προσβολές. Από δω και μπρος κλητοί είναι μόνο όσοι αποδέχονται την απόλυτη εξουσία του προέδρου. Σε μία διαστροφή της διαλεκτικής και του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή εξουσία (τα λίγα μέλη που απομένουν) παρουσιάζονται σαν να έχουν όλες τις εξουσίες. Η ανεξέλεγκτη εξουσία του ενός βαφτίζεται στη δεξαμενή Σολωάμ των κατά φαντασία πολλών».